In het verleden

Algemene Vergadering VVC + startdag Publieke Werken LOCUS
1 maart 2011
CC Ter Dilft, Bornem

VVC en LOCUS slaan de handen in elkaar om de Algemene Vergadering van de VVC te koppelen aan de startdag van het traject ‘Publieke werken’ (met concrete instrumenten en zelfscan) van LOCUS. Dit vindt plaats op dinsdag 1 maart 2011 in CC Ter Dilft, Bornem (routebeschrijving).
Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.

Op de startdag van het traject Publieke Werken worden de instrumenten toegelicht. Cultuur- en gemeenschapscentra worden uitgenodigd om een zelfevaluatie te doen. Op basis van deze analyse kunnen de centra een vervolgtraject samenstellen om zich te versterken op deelfacetten, bvb. financieel management, werkprocessen of competenties van medewerkers. Alle instrumenten worden ontwikkeld door specialisten ter zake, op maat van de centra. Ze worden aangereikt samen met begeleiding en intervisie. Meer informatie vind je op: http://www.locusnet.be/portaal/Locus/Organisatie/PubliekeWerken

Het programma ziet eruit als volgt:
 

9.30u                      

Onthaal met koffie en ontbijtkoek

10u - 11.30u

Algemene Vergadering VVC

11.30u - 12u

Waar waren we gebleven… en waar staan we intussen?
Miek De Kepper, directeur van LOCUS, pakt de draad terug op na de lancering van Publieke Werken op 28 oktober in Antwerpen. Ze schetst de contouren van het traject.

12u - 13u

Stap 1: De zelfevaluatie...
Een aantal directeurs van cultuur- en gemeenschapscentra ontwikkelden onder de begeleiding van Harrewijn & Partners Management Advies een instrument voor zelfevaluatie. Jo Harrewijn geeft tekst en uitleg bij het principe van zelfevaluatie binnen organisatieontwikkeling en licht de criteria toe.

13u - 14u

Broodjeslunch

14u -15u

... op maat van cultuurcentra en gemeenschapscentra
Jo Harrewijn duidt hoe een cultuur- of gemeenschapscentrum de zelfevaluatie concreet kan aanpakken.

15u - 15.15u

Een getuigenis uit eerste hand

15.15u - 16.15u

Stap 2: Aan de slag!
Op basis van de inzichten uit de zelfevaluatie kan een centrum een plan van aanpak opstellen. Hiervoor stelt LOCUS instrumenten ter beschikking op vlak van financieel management, HRM, marketing, ... ontwikkeld op maat van de cultuur- en gemeenschapscentra. Sandra Denis en Nele Bogaert van LOCUS geven een overzicht.

16.15u - 16.30u

Het vervolg
Miek De Kepper licht de praktische modaliteiten en verdere perspectieven van het traject toe.

16.30u

Receptie

 

 

 

Inschrijven?  Via dit online formulier kan je inschrijven, graag vóór 24 februari. Of contacteer Leen Pede op 02 201 17 07 of leen.pede@cultuurcentra.be