Activiteiten

Cult! inspiratie- en ontmoetingsdag cultuurhuizen en kunsten
Donderdag 18 juni 2020
Zinnema (Brussel)

Cult! is dé inspiratie- en ontmoetingsdag voor cultuur- en gemeenschapscentra, kunstenorganisaties en gezelschappen, individuele kunstenaars én beleidsmakers. 

De cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaanderen en Brussel zijn dankzij hun lokale inbedding, bovenlokale uitstraling, jarenlange ervaring en professionele werking een cruciale actor in het ondersteunen van de professionele kunsten en de kunstenaar. Tijdens Cult! willen we dat tonen aan elkaar en aan de kunstensector. 

Kunstenorganisaties en kunstenaars hebben op hun beurt heel wat vragen naar de cultuur- en gemeenschapscentra. Ze weten ook niet altijd goed wat de centra te bieden hebben. Cult! brengt beide partners samen, want we hebben ongetwijfeld veel van elkaar te leren. 

Cult! is een inspiratie- en ontmoetingsdag om:

  • Elkaar beter te leren kennen
  • Ervaringen uit te wisselen
  • Informatie en kennis te delen
  • Praktijkvoorbeelden te leren kennen
  • Aan match-making te doen

Cult! legt de focus op 3 thematische insteken:

  • Creatieondersteuning: Hoe ondersteunen cultuur- en gemeenschapscentra de kunsten en de kunstenaar? En welke noden en verwachtingen hebben die kunstenaars zelf?
  • Participatieve kunsten: Via welke artistieke praktijken gaan de cultuur- en gemeenschapscentra op een andere manier om met hun publiek en wat is de rol van de kunstenaar daarin?
  • Buitenshuis: Cultuur- en gemeenschapscentra breken uit hun muren en trekken samen met kunstenaars de straat op en de wijk in. Hoe breng je kunst in de publieke ruimte, in de breedst mogelijke zin?

Cult! is een inspirerende dag vol verrassende ontmoetingen, interessante keynotes, boeiende debatten en heel wat praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen en Brussel. Volg één van de 3 thematische lijnen of stel zelf jouw programma op maat samen. Het Cult!-café is de hele dag door een bruisend meetingpoint en dé plek voor zowel geplande als onverwachte ontmoetingen tussen kunst en cultuur. 

Oproep: word jij een Cult! held?
Momenteel werken we het programma verder uit. Heb je zelf een inspirerend praktijkvoorbeeld uit jouw cultuur- of gemeenschapscentrum dat te maken heeft met 1 van de 3 thema's? Wil je dit delen met de aanwezigen? Of ken je zelf nog interessante sprekers of organisaties? Laat het weten via peter@cultuurcentra.be

Datum Cult!
Donderdag 18 juni 2020
9u tot 16u30

Locatie Cult!
Zinnema
Veeweidestraat 24
1070 Brussel (Anderlecht)

Inschrijven
De inschrijvingen voor Cult! starten binnenkort.
Hou onze Nieuwsflits, Facebook en website in de gaten voor meer info.