In het verleden

Cultuurdebat: Hallo? Cultuur!
13 mei 2019
Cc Strombeek

Hallo? Cultuur! Bent u er nog? De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 waren voor VVC de aanleiding om cultuur hoog op de politieke agenda te plaatsen.

Aan de vooravond van de gewestelijke, federale en Europese verkiezingen van 26 mei pikken we de draad weer op. We laten het thema van lokaal cultuurbeleid niet los! Wat betekent de gewijzigde verhouding tussen het lokale cultuurbeleid en de Vlaamse overheid voor de werking van onze cultuur- en gemeenschapscentra? Hoe zwaar weegt het thema cultuur nog op de politieke agenda van de Dorpsstraat én de Wetstraat?

VVC ziet genoeg voer voor discussie en brengt experten en politici op maandag 13 mei samen in Cc Strombeek om het (boven)lokaal cultuurbeleid grondig onder de loep te nemen tijdens een groot Cultuurdebat. We nodigen jou van harte uit om mee de stem van de cultuur- en gemeenschapscentra te laten horen!

Auteurs Bart Caron en Guy Redig stofferen het debat met een aantal inzichten uit hun recente publicatie Vanop de Frontlijn waarin ze reflecteren op het Vlaamse cultuurbeleid en onder het motto 'alles kan beter' diverse voorstellen formuleren.

"Bart Caron en Guy Redig schreven met Vanop de Frontlijn een pamflettaire cultuurdoorlichting met een hoog politiek gehalte. Wat ze schrijven is pittig, met kennis van zaken en zeer uitgesproken. (...) Zorgelijk vinden Caron en Redig het oprukkende marktdenken en de doorgeknipte band met de lokale spelers" - De Standaard, 25/03/2019

Aansluitend leidt moderator Jan Hautekiet de discussie tussen volgende politici in goede banen:

  • Marius Meremans - N-VA
  • Staf Pelckmans - Groen
  • Stephanie D’Hose - Open VLD
  • Karin Brouwers - CD&V
  • Katia Segers - sp.a

Afsluiten doen we met een aantal slotbeschouwingen, vragen uit het publiek en een netwerkdrink.

Welkom op maandag 13 mei van 14u30 tot 17u in Cultuurcentrum Strombeek
Adres: Cc Strombeek - Gemeenteplein 1, 1853 Strombeek

Bereikbaarheid van Cc Strombeek

Deelname is gratis, maar we vragen wel om vooraf in te schrijven.
Schrijf je nu in

VVC ziet genoeg voer voor discussie en brengt experten en politici op maandag 13 mei samen in Cc Strombeek om het (boven)lokaal cultuurbeleid grondig onder de loep te nemen tijdens een groot Cultuurdebat. We nodigen jou van harte uit om mee de stem van de cultuur- en gemeenschapscentra te laten horen!Hallo? Cultuur! Bent u er nog? De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 waren voor VVC de aanleiding om cultuur hoog op de politieke agenda te plaatsen.
Aan de vooravond van de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 26 mei pikken we de draad weer op. We laten het thema van lokaal cultuurbeleid niet los! Wat betekent de gewijzigde verhouding tussen het lokale cultuurbeleid en de Vlaamse overheid voor de werking van onze cultuur- en gemeenschapscentra? Hoe zwaar weegt het thema cultuur nog op de politieke agenda van de Dorpsstraat én de Wetstraat?
VVC ziet genoeg voer voor discussie en brengt experten en politici op maandag 13 mei samen in Cc Strombeek om het (boven)lokaal cultuurbeleid grondig onder de loep te nemen tijdens een groot Cultuurdebat. We nodigen jou van harte uit om mee de stem van de cultuur- en gemeenschapscentra te laten hore