In het verleden

ENCC meeting: Culture for shared, smart, innovative territories
27-28 oktober 2016
Polen

VVC is lid van het ENCC (European Network of Cultural Centres) en nodigt je uit op één van de volgende bijeenkomsten van het ENCC in Polen.

Het symposium focust op welke transformaties er gaande zijn in Europese regio’s en wat daarbij de rol is van cultuur. Het is een tweedaagse vol debat en kennisdeling tussen lokale en Europese stakeholders waarbij vier hoofdlijnen de leidraad zijn in verschillende werkgroepen.

1) Stedelijke versus rurale gebieden: welke culturele praktijken kunnen synergiën of complementariteit in de hand werken?
2) Regio’s als gemeenschappen: welke strategieën kunnen ingezet worden voor burgerempowerment en welke rol kan cultuur daarin spelen?
3) Creatieve regio’s: hoe kunnen culturele praktijken verbeelding, innovatie en leiderschap ondersteunen?
4) Nieuwe economische modellen: welke (monetaire) modellen kunnen ontwikkeling, ondernemerschap en nieuwe businessmodellen stimuleren?

In iedere werkgroep wordt een Open Space methodologie gebruikt, waarbij de topics vanuit diverse perspectieven kunnen benaderd worden.
De uitkomst van de werkgroepen en de andere bijdrages op dit symposium worden gebundeld in een manifest dat het uitgangspunt wordt op een conferentie in November 2016 georganiseerd door ECoC Wroclaw.
Bekijk hier het gedetailleerd programma van de tweedaagse.

Praktisch

-  Alle informatie vind je terug op deze website.
- Het symposium gaat door op 27 en 28 oktober 2016 in Wroclaw / Community of Oleśnica, Polen.
Inschrijven doe je hier. Deelname kost 80 euro.
- De organisatie is in handen van Community Culture Center of Oleśnica, European Network of Cultural Centres, European Capital of Culture Wrocław 2016 en Wandering Forum of Culture Lower Silesia.
- Voor meer info contacteer Kasia Skowron (kasia.skowron@encc.eu of 02/422 00 00).

Vanuit het VVC-secretariaat kan niemand deelnemen aan deze conferentie. Op vrijdag 28/10 gaat de VVC-ledendag door. Indien er leden naar de ENCC-meeting gaan, horen we dit graag. We zijn benieuwd naar uitkomst en inzichten van dit overleg.