In het verleden

ENCC Project Fair
28 en 29 oktober 2010
Wenen, Oostenrijk

De 4e editie van de European Project Fair van het ENCC vindt dit jaar plaats in Wenen (Oostenrijk) van 28 tot 29 oktober 2010. Onder de titel  “The value and benefit of networking. Or is networking not working? raakt deze editie de kern van het concept van de Project Fair: netwerken! 

Enkele experten vertellen over het belang en de (on-)zin van netwerken. Tijdens de fair krijgt u voldoende tijd en ruimte om uzelf en uw organisatie voor te stellen tijdens de fair en het ‘netwerken’ aan de lijve te ondervinden. Maak kennis met uw buitenlandse collega’s uit cultuurcentra van over heel Europa.

Daarnaast krijgt u inzicht in enkele EU-subsidieprogramma’s  (cultuurprogramma, europe for citizens) en loodsen we u via de diverse panels door heel wat informatie over interessante ‘mobiliteits’-projecten en Europese koepelorganisaties (ENCATC, Culture Action Europe,…)

 Eén van die ‘mobiliteits’-projecten, gesubsidieerd door de EU, is het BECC (Bridge Between Cultural Centers) van het ENCC.  Dit uitwisselingsprogramma geeft medewerkers van cultuurcentra en gemeenschapscentra de kans om aan ‘job-shadowing’ te doen bij een buitenlands cultuurcentrum, gedurende een week, of langer. Tijdens deze individuele studiereis stel je zelf je programma samen in overleg met het ontvangende buitenlands cultuurcentrum. Naargelang je interesses, maak je ook kennis met de regio van het cultuurcentrum, andere kunst- en cultuurorganisaties, het land, de cultuur,… kortom: the way of life and working. U houdt er goede contacten aan over, nieuwe inspiratie voor uw eigen werking, een onvergetelijke ervaring en wie weet, in het beste geval: een partner voor een gezamenlijk project.  Het BECC-project loopt al twee jaar en heeft ondertussen heel wat ervaring opgebouwd.  Vlak vóór de Project Fair (donderdagochtend 28/10) komen de deelnemers van BECC 2010 samen om hun ervaringen te delen in het evaluatieseminarie. ’s Avonds sluiten de BECC-deelnemers aan bij de Project Fair.  Hét moment dus om kennis te maken met het BECC-project, getuigenissen op te vangen van ervaren deelnemers en je kandidaat te stellen voor BECC 2011 ! Wens je meer info over BECC, contacteer Evi Gillard (evi.gillard@cultuurcentra.be).

Alle informatie over de ENCC Project Fair vind je op de website van IG Kultur, die dit jaar de organisatie op zich neemt: http://igkultur.at/igkultur/europa/1283175511 of binnenkort op www.encc.eu

Programma: download het programma van de project fair

Inschrijven:  deelname is gratis, maar inschrijven verplicht via office@igkultur.be

Praktisch: U staat zelf in voor het transport en de accomodatie. Inlichtingen over hotels kan u bekomen bij IG Kultur. Als u erop staat, mag u uw beste Duits bovenhalen, maar Engels is de voertaal, ook tijdens de Project Fair. 

Via het lidmaatschap van de VVC is uw cultuurcentrum of gemeenschapscentrum automatisch lid van het ENCC (Europees Netwerk Culturele Centra).