In het verleden

Infodag software zaal- en eventplanning
19 maart 2012
Archipel Business Center, Zwijnaarde

Verslag

6 leveranciers gaven toelichting over hun software:

Artdata: powerpoint
Event & Ticketing software: powerpoint iTheatre
LVP: powerpoint
Yesplan: powerpoint   
Syx Automations: gaf een live demonstratie www.syx.be
Zap All People: prezi-presentatie te vinden op http://www.zap.be/page/44/zapplanningpresentatie 

Daarnaast gaven het  Agentschap Sociaal-cultureel Werk en het Agentschap Kunsten&Erfgoed toelichting aan de 6 leveranciers bij de jaarlijkse cijferrapportering van CC's en kunstenorganisaties: hun gezamenlijke powerpoint over de cijferregistratie voor de softwarefirma's  Op die manier zijn de leveranciers op de hoogte van de cijferrapportering die CC’s en kunstenorganisaties jaarlijks nodig hebben en kunnen zij hun software hier mogelijks op afstemmen.

Enkele sfeerbeelden bij de infodag: foto's 19 maart 2012

Uitnodiging

Regelmatig ontvangen we vragen van kunstenorganisaties, cultuurcentra of gemeenschapscentra over betaalbare, efficiënte en betrouwbare software voor zaal- en eventplanning. Misschien is uw organisatie nog steeds op zoek naar een degelijk systeem? Of misschien wilt u weten welke mogelijkheden en alternatieven er op dit moment op de markt zijn?

Om u te ondersteunen in uw zoektocht organiseren oKo (belangenbehartiger en werkgeversorganisatie van de podiumkunsten- en muzieksector), LOCUS (steunpunt lokaal cultuurbeleid) en VVC (belangenbehartiger cultuurcentra en gemeenschapscentra) een infodag over software voor zaal- en eventplanning. Dit is een unieke kans om op één dag kennis te maken met verschillende leveranciers en hun planningstoepassingen.

Een 14-tal firma’s werden aangeschreven om deel te nemen aan deze presentatiedag op maandag 19 maart 2012. Een 6-tal firma’s zullen uiteindelijk hun product aan u voorstellen via een presentatie of demonstratie: Yesplan, Event & Ticketingsoftware Benelux (iTheatre en iConcert), Syx Automations (Recreatex), Artdata, Zap All People (enkel voor theaterproducties, niet voor cc's), LVP Reserveringssystemen B.V. (TRS)

Doorlopend vindt er eveneens een kleine beurs plaats, waarbij u uw specifieke vragen kan stellen aan de vertegenwoordigers van de verschillende leveranciers van zaal- en eventplanning. Uiteraard is er tijdens de broodjeslunch voldoende tijd om informeel ervaring uit te wisselen met collega’s. Wij kijken er alvast naar uit u hier te ontmoeten. Het programma en praktische informatie zijn hieronder terug te vinden.

De organisatoren faciliteren deze presentatiedag als service voor hun leden, zonder voorkeur voor bepaalde firma’s of stellingnames. Met dit initiatief hopen ze tegemoet te komen aan een prangende vraag en behoefte van zowel de muziek- en podiumkunstensector, de  festival- en clubwereld als het lokaal cultuurbeleid. Op 3 oktober 2011 organiseerden dezelfde organisatoren een infodag over ticketing, die succesvol werd ervaren door 100 deelnemers en 10 leveranciers.

Nog vragen over deze dag? Hiervoor kan u terecht bij Hilde Bomans (oKo), An Vanlierde (LOCUS) of Evi Gillard (VVC). 

PROGRAMMA

hele dag doorlopend: standenbeurs van de firma’s

09.30u: Onthaal met koffie
10.00u: Ronde 1 -  maak uw keuze uit 3 parallelle sessies
11.00u: Ronde 2 - maak uw keuze uit 3 parallelle sessies
12.00u: Broodjeslunch
13.00u: Ronde 3 - maak uw keuze uit 3 parallelle sessies
14.00u: Ronde 4 - maak uw keuze uit 3 parallelle sessies
09.00u -16.00u: Gelegenheid om de standen te bezoeken en uw vragen te stellen aan de aanwezige firma’s
16.00u: Einde

PRAKTISCH

Inschrijven: deelname is gratis voor oKo-leden, VVC-leden en lokale besturen. Anderen betalen 20 euro. Inschrijven is in elk geval noodzakelijk o.w.v. organisatorische redenen. De infosessie is volzet!

Locatie: Archipel Business Center, Tramstraat 61, 9052 Zwijnaarde (Gent)    
     
Bereikbaarheid: 
- Openbaar vervoer:  spoor met de trein naar station Gent Sint-Pieters en neem vervolgens de bus tot aan halte Technologiepark: lees meer
- Wie met de wagen komt, vindt hier een routebeschrijving. Er is parking beschikbaar.