In het verleden

Inspiratielunch Kunst en Lokaal Beleid
4 september 2018
Het Paleis, Antwerpen, Het TheaterFestival

Kunstenpunt, Vereniging Vlaamse Cultuur- en Gemeenschapscentra (VVC), Overleg Kunstenorganisaties (oKo), Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het TheaterFestival organiseren samen de Inspiratielunch Kunst & Lokaal beleid, een ontmoeting tussen kunstprofessionals en beleidsmakers.

De bijeenkomst is een moment om als beleidsmakers, cultuur- en kunstwerkers kennis te maken met elkaars perspectieven en om samen te verbeelden hoe we kunnen werken aan een sterk (boven)lokaal cultureel klimaat. Vanuit begrip voor elkaars dagdagelijkse praktijk zoeken we tijdens een goede lunch naar raakvlakken waarop we samen kunnen inspelen.

PROGRAMMA

12:00 – 12:30 Onthaal met koffie
12:30 – 13:00 Warm en artistiek welkom
13:00 – 14:30 Dialoogrondes inclusief lunch

In twee gespreksrondes zetten deelnemers hun tanden in twee verschillende vraagstukken die worden geïntroduceerd door ervaringsdeskundigen. 
Het eerste vraagstuk gaat over de maatschappelijke meerwaarde van cultuur en wordt gepresenteerd door Esther Maas, directeur van cultuurcentrum De Schakel (Waregem), en Haider Al Timimi, choreograaf, lid van het gezelschap Kloppend Hert en initiatiefnemer van TransfoCollect. 
De tweede vraag gaat over samenwerking en de roots van kunst en wordt gesteld door Bart Govaerts, directeur van de Brakke Grond (Amsterdam), en beeldend kunstenaar Koen Vanmechelen. De uitkomsten worden gevat in een ‘Recept voor de Toekomst’; een bron van inspiratie om de komende jaren constructieve vervolgstappen te maken op gebied van kunst en lokaal beleid.

14:30 – 15:00 Koffiepauze met heerlijke taarten van Denicolai, Provoost & Genkse bakkers

15:00 – 16:00 Afsluitende woorden

Kris Declerq, burgemeester van Roeselare, reflecteert over de voorbije middag en geeft enkele kerngedachten mee die hij er oppikte. Daarnaast heb je als deelnemer de kans om jouw laatste, prangende vragen aan de groep te stellen.

16:00 – 17:00 Receptie


PRAKTISCH

 • Dinsdag 4 september van 12 uur tot 17 uur
 • Het Paleis, Theaterplein, Antwerpen
 • Tickets kosten 15 euro, inschrijven en betalen doe je via Het TheaterFestival. Klik hier om je in te schrijven en te betalen.
  • Indien u met een bestelbon moet betalen, kan u mailen naar tickets@desingel.be. Gelieve hierbij duidelijk uw contactgegevens (naam, mail en telefoonnummer) te vermelden.
  • Is deze prijs een drempel voor jou? Neem dan contact op met info@theaterfestival.be
Wil je na de lunch nog een voorstelling zien? Dit staat er deze dag op Het Theaterfestival:
Poquelin II van tg STAN in deSingel
PLATINA van Abke Haring/Toneelhuis & Zuidpool in deSingel
Common Ground van Platform-K en Benajmin Vandewalle in De Studio
 • Wil je na de lunch nog een voorstelling zien? Dit staat er deze dag op Het Theaterfestival:
  • Poquelin II van tg STAN in deSingel
  • PLATINA van Abke Haring/Toneelhuis & Zuidpool in deSingel
  • Common Ground van Platform-K en Benajmin Vandewalle in De Studio

Heb je vragen? Mail Leonie (leonie@cultuurcentra.be)