In het verleden

Lancering publicatie en blik op 2020
23 oktober
Amuz, Antwerpen

Afgelopen lente vierden cc’s en gc’s hun veertigste verjaardag met een feestelijk colloquium. Een mix van jobvreugde, sectortrots en toekomstdromen. Met deze dag gaven VVC en LOCUS het startschot om samen met de cc’s en gc’s en alle partners van de centra nieuwe paden richting toekomst te bewandelen.

OP 23 OKTOBER  lanceren VVC en LOCUS de publicatie “Over de kracht van cultuur- en gemeenschapscentra. Gisteren, vandaag en morgen.”  Die avond krijgt u de publicatie voor het eerst in handen, maar krijgt u vooral de kans mee te praten over nieuwe plannen. Onder de noemer ‘2020’ willen LOCUS en VVC samen met cc’s en gc’s en alle partners van de centra timmeren aan de toekomst. We gaan graag in gesprek met u hoe we dat samen vorm kunnen geven.

 

Over de kracht van cultuur- en gemeenschapscentra. Gisteren, vandaag en morgen. De publicatie is een bundeling van de mijlpalen van de voorbije 40 jaar, fragmenten uit de vele brieven van opiniemakers, feiten en cijfers van wat cc’s en gc’s vandaag doen en maar liefst 8 artikels met inspirerende verhalen voor de toekomst over witruimte, diversiteit, regiowerking, collectief onderhandelen, glokalisering, digitalisering, culturele infrastructuur en cultuur en jongeren. Tot slot leest u nog één extra brief: deze van Wouter Hillaert (freelance theatercriticus en coördinator van cultuurtijdschrift rekto:verso) met een ietwat schizofreen advies: “werk minder op maat en werk meer op maat.”


We zijn zeer verheugd dat we deze publicatie kunnen lanceren aansluitend op de boeiende Inspiratiedag en –avond Lokaal cultuureducatiebeleid, waar minister Schauvliege de Vlaamse prijs voor cultuureducatie zal uitreiken. 

Dankzij een samenwerking met Vitamine C kunnen wij u een pittige internationale spreker aanbieden: Chris Torch. Chris Torch is een naam als een klok binnen de cultuursector in Europa. Hij startte zijn carrière als acteur en theaterdirecteur, is de oprichter van het gerenommeerde Zweedse Intercult en is een vooraanstaand lid van tal van Europese netwerken, waaronder Culture Action Europe. Hij prikkelt ons met enkele fundamentele toekomstvragen voor cultuurhuizen in een sterk veranderende samenleving. Verwacht u aan een ietwat provocerende keynote met weerhaakjes.

Deelname aan de lancering bedraagt 20 euro (voor catering en keynote).
Deelnemers  aan het colloquium van 16 mei krijgen de publicatie gratis (ofwel op 23 oktober, anders wordt de publicatie u gratis en automatisch toegestuurd via de post).
Ook wie deelneemt aan de lancering krijgt de publicatie gratis mee naar huis.
Nadien kan de publicatie besteld worden aan 15 euro.

PROGRAMMA

18.30u      Onthaal met avondbuffet

19.30u       Keynote Chris Torch 

20.30u      Lancering “Over de kracht van cultuur- en gemeenschapscentra. Gisteren, vandaag en morgen” en een blik op 2020 - toekomstplannen VVC en LOCUS

21.30        Napraten bij dessert

DATUM | WOENSDAG 23 OKTOBER
LOCATIE |  AMUZ,  Antwerpen  (Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen - bereikbaarheid)
BIJDRAGE | 20 euro 
INSCHRIJVEN | Inschrijven doet u via inschrijvingsformulier  voor 18/10

Wil u niet enkel dit avondprogramma met de lancering van de publicatie en een blik op 2020 meemaken, maar ook het dagprogramma over lokaal cultuureducatiebeleid? Dan schrijft u in via hun website

Nog vragen? Contacteer Evi Gillard (evi.gillard@cultuurcentra.be of 02 201 17 07) of An Vanlierde (an.vanlierde@locusnet.be of 02 213 10 58)