In het verleden

Lokale Helden
30 april 2015
verschillende locaties

Tijdens de Week van de Amateurkunsten geeft Poppunt, amateurkunstenorganisatie en aanspreekpunt voor muzikanten, dj’s en producers, aan iedereen de unieke kans om in één klap lokale muzikale helden op te sporen, ze in de kijker te zetten, alle buren op de been te brengen én bruggen te slaan tussen iedereen bezig met muziek, jeugd en cultuur in de gemeente.

De Uitdaging

Op donderdagavond 30 april 2015, wil Poppunt samen met steden en gemeenten, cultuur- en gemeenschapscentra, jeugdhuizen en -verenigingen, scholen, clubs, concertzalen, muziekcentra, cafés, sportclubs, muziekscholen, musea, enz., tous ensemble, overal in Vlaanderen en Brussel lokaal muzikaal talent het nodige spotlicht gunnen. Omdat er onder iedere kerktoren muzikale ontdekkingen vallen te doen. Om dat talent aan te moedigen om te blijven musiceren, het publiek de kans te geven om hun lokale helden te ontdekken en unieke samenwerkingen tussen organisaties, instellingen en podia allerhande te stimuleren. 

Lokale Helden?

Dat is zowat iedereen uit de buurt die muziek maakt. Net samengestelde bands of juist gerodeerde dj’s, muzikanten, zangers, singer-songwriters, coverbands, producers, noem maar op. Ongeacht leeftijd, vorm, bezetting of genre. Enige voorwaarde is dat ze een link hebben met je lokale scene.

What’s in it for me?

Poppunt zal niet alleen een overkoepelende communicatiecampagne (lokaal en nationaal) opzetten waar je cultuur- of gemeenschapscentrum mee van zal profiteren, ook in de zoektocht naar muzikaal talent staat de organisatie je bij: iedereen zal gebruik kunnen maken van vi.be, hét platform voor (iedereen op zoek naar) bands, dj's en producers. De ideale gelegenheid dus om tijdens de WAK als cultuur- of gemeenschapscentrum met je lokaal talent aan de slag te gaan!

Maak het initiatief bekend in je gemeente, zowel bij alle culturele aanbieders als bij de jonge muzikanten. Het is een unieke gelegenheid om een samenwerking op poten te zetten tussen je gemeentebestuur, cultuurraad, cultuur- en gemeenschapscentrum, museum, muziekschool en/of andere verenigingen. Je kan het project niet alleen lanceren in je gemeente maar er ook zelf mee aan de slag gaan. Zorg voor een podium en nodig het lokaal muzikaal talent uit van je gemeente...

Je kenbaar maken als medeorganisator kan tot 16 januari 2015 op www.lokalehelden.be. Je vindt er ook de nodige inspiratie, enkele subsidiemogelijkheden voor je activiteit en een handleiding die zal helpen om het hele gebeuren te kickstarten en tot een goed einde te brengen. Voor 13 maart 2015 moeten de programma’s helemaal rond zijn en vanaf april 2015 start de communicatiecampagne om alle initiatieven onder de aandacht te brengen bij het grote en het lokale publiek. 

Alle info vind je op www.lokalehelden.be. Vragen? Contacteer ons op lokalehelden@poppunt.be of bel 02 504 99 00.