In het verleden

Nacht van het Verzet op woensdag 28 september in Brussel
28 september 2016
Brussel

Schrappen in de kunsten, sociaal werk naar de vrije markt, schrijnende verhalen uit de zorg, gemiste investeringen in het onderwijs… Mag het wat meer zijn, alstublieft? Samen met de cultuursector nodigen Hart boven Hard en ToutAutre Chose je uit op de Nacht van het Verzet!

Beide organisaties geven aan dat de grens bereikt is. Ze willen veerkracht en verhalen delen over sectoren heen. “Als onze eigen regering niet meer wakker ligt van de menselijke kant van ons land, dan moeten we er samen over waken. Samen protesteren, debatteren, animeren en van elkaar leren.”

Wat?

Een tijdelijke culturele bezetting met een open Street Bar, een levende bibliotheek, statements door artiesten en andere kleppers, animatie op straat en een marathon met getuigenissen uit alle onzichtbare hoeken van de samenleving. Dit gaat door tot 3 uur ’s nachts. ’s Morgens - na de collectieve ochtendgymnastiek - zijn er koffie en croissants. Wie wil, kan daarna aansluiten bij de nationale betoging.

Voor wie?

Voor iedereen die de waarde van mensen boven de wetten van het geld plaatst. Iedereen die elke dag waarde creëert voor mensen of die hartelijk ontvangt. Van cultuur tot onderwijs, zorg tot jeugdwerk. Als je komt, breng minstens één iemand mee uit een andere sector!

Bekijk het volledige programma. Check ook het Facebook-event.

Praktisch

• Woensdag 28 september vanaf 20 u (tot 3 u ongeveer) en donderdag 29 september om 10 u.

• Voor wie wil blijven slapen, openen Brusselse cultuurhuizen samen ‘Hôtel Bruxelles

• In en rond de Beursschouwburg in Brussel A. Ortsstraat 20-28

• Hart boven hard voorziet eten en drinken!