In het verleden

Ontmoetingsdag DANS
10 september 2009
De Pianofabriek, Brussel (Sint-Gillis)

Hoe zit het met de spreiding van dansvoorstellingen in Vlaanderen? Welke cultuurcentra leggen zich sterk toe op hedendaagse dans? Hoe kunnen makers en programmatoren beter samenwerken? Kunnen we nadenken over alternatieve spreidingsformats?

Op 10 september vindt in de Pianofabriek (Sint-Gillis) een ontmoeting tussen programmatoren en makers plaats, om informatie uit te wisselen en eventuele concrete plannen te smeden, maar in de eerste plaats om kennis te maken.

Sinds twee jaar komt een aantal dansprogrammatoren­ informeel en op regelmatige basis samen om elkaar te informeren over tendensen in het veld, om prospectie-ervaringen uit te wisselen, om tournees op te zetten en om jonge makers een plateau aan te bieden.

Deze collegagroep dans wil graag het gesprek aangaan met makers, gezelschappen en producenten uit het Vlaamse dansveld. Vanuit een grote nieuwsgierigheid naar huidige en nieuwe plannen van makers en producenten, nodigt ze u ­samen met VTi (Vlaams Theater Instituut) en VVC van harte uit op een informeel ontmoetingsmoment.

Op het programma:

  • mystery panel: vier dialogen over het maken en tonen van dans in Vlaanderen. De vooraf anonieme panelleden - jongere en meer ervaren dansers, choreografen, programmatoren en impresario's  - zijn afwisselend interviewer en geïnterviewde. Er is ruimte voor het publiek om deel te nemen aan de discussies.
  • lunch & dating: er zijn tafels voorzien waarop producenten informatie over producties (brochures, flyers, dvd's,...) kunnen tonen.

Waar/wanneer?
Donderdag 10 september 2009, 10u - 14u in de Pianofabriek in Brussel (Sint-Gillis).
Onthaal vanaf 9.30u
Een wegbeschrijving vind je op http://depianofabriek.vgc.be

Inschrijven
Gratis, maar gelieve te registreren via een mailtje naar info@vti.be vóór 8 september.

Documentatie

Deelnemerslijst  10-09-2009 (let op, dit is de lijst van ingeschrevenen, we updaten deze lijst zo snel mogelijk met de werkelijk aanwezigen)
Brochure voorstelling collegagroep dans

Foto's op http://picasaweb.google.be/vzwVVC