In het verleden

Studiedag Amateurkunsten in huis
7 september 2010
Sint-Niklaas

Logo Amateurkunsten in huisEen interactieve dag vol discussie, debat, good practices én good solutions om samen met collega’s van cultuur- en gemeenschapscentra de werking met en voor amateurkunstenaars te bespreken.

In Vlaanderen beoefent één op de drie mensen kunst in de vrije tijd. In elke gemeente zijn honderden, duizenden, zo niet tienduizenden amateurkunstenaars creatief en artistiek actief. Haalt je centrum deze amateurkunstenaars reeds in huis? Biedt jouw centrum ondersteuning aan zowel verenigingen als individuele kunstenaars? Krijgen die amateurkunstenaars bij jou een plek om te creëren en te presenteren of bots je op praktische en/of programmatorische redenen die een samenwerking bemoeilijken? Ongetwijfeld kloppen ook bij jouw centrum deze enthousiaste kunstbeoefenaars aan de deur en wil je graag weten hoe collega-centra hiermee omgaan.

Op dinsdag 7 september organiseert het Forum voor Amateurkunsten samen met het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen, LOCUS, REC Radiocentrum, vzw Repetitieruimtes, stad Sint-Niklaas, VVC en VVSG een prikkelende studiedag in Sint-Niklaas. Ons doel is alvast: een betere afstemming en toenadering tussen amateurkunsten en cultuur- en gemeenschapscentra.

Op het programma staan: toelichting over de amateurkunstensector, een hypothetische blikopener rond het ‘ideale centrum’, good pratices in woord en beeld, een panelgesprek met voorstanders en kritische geesten…  In de namiddag staan zeven prikkelende werksessies op de agenda. REC Radiocentrum zet z’n schouders mee onder deze studiedag wat het geheel een uniek en interactief tintje geeft.

Het volledige programma, alle praktische info (en inschrijven) vind je  via het Forum voor Amateurkunsten:  http://www.amateurkunsten.be/vorming

De VVC nodigt cultuurcentra en gemeenschapscentra van harte uit om deel te nemen aan deze studiedag.