In het verleden

Workshop Contracten
27 november 2012
De Priem, LOCUS (Brussel)

Programmatoren krijgen heel wat contracten van artiesten en boekingskantoren op het bureau. Maar begrijpen we ten volle wat erin staat en waartoe we ons engageren? Advocaten Line De Wilde en Eline Lievens (Charlier Advocaten) wijzen ons op een aantal aandachtspunten en 'valkuilen' in artiestencontracten. Wat zijn de actiemogelijkheden bij niet-nakoming van een contract door je tegenpartij? Is een mondelinge overeenkomst afdwingbaar? Wat zijn nu precies die algemene en bijzondere voorwaarden in een contract, hoe verraderlijk of onschuldig zijn ze? Wat bedoelt men met het lichten van een optie en hoe afdwingbaar zijn voorschotten? Enkele concrete cases en vaak voorkomende clausules in artiestencontracten passeren de revue en de deelnemers krijgen de kans hun specifieke en praktijkgerichte vragen voor te leggen.

Deze workshop kadert in het traject ‘zakelijk-juridische aspecten van programmeren’ dat VVC en LOCUS opzetten voor cultuur- en gemeenschapscentra.

Datum en locatie
Dinsdag 27 november 2012, 9.30u-16u

Let op: maximaal 50 deelnemers! Schrijf dus snel in!

Locatie
: De Priem (LOCUS), Priemstraat 51, 1000 Brussel - routebeschrijving

Doelgroep
Programmatoren (muziek, theater, dans, tentoonstellingen,…) of andere ‘zakelijke’ medewerkers van cultuur- en gemeenschapscentra die zich over contracten met artiesten buigen.

Programma
9u                    Onthaal
9.30u               Interactieve ‘kick-off’
10u                  Theoretische omkadering
12u                  Lunchpauze (broodjes worden voorzien)
13u                  Vervolg theoretische omkadering
14.30u             Praktische terugkoppeling
16u                  Voorziene einde

Deelnameprijs: 30 euro

Inschrijven: schrijf u in bij Leen Pede, leen.pede@cultuurcentra.be of 02 201 17 07 met vermelding van uw naam, organisatie, plaats, facturatie-gegevens en eventuele vragen. U ontvangt een bevestiging van deelname! (gelieve in te schrijven vóór 20 november)