ENCCOp deze pagina informeren wij u graag over de projecten van het ENCC.

 Het ENCC (Europees Netwerk Culturele Centra) heeft momenteel 2 projecten lopen om de uitwisseling van medewerkers van cultuurcentra en gemeenschapscentra te stimuleren: BECC en !TAC!  Via deze formules doet u niet alleen nieuwe kennis en ervaringen op, maar kan u ook uw internationaal netwerk uitbreiden.  

Lees meer over BECC
Lees meer over !TAC!

 ___________________________________________________________________________________________________

BECCBECC - Bridge Between Cultural Centers  
individuele uitwisseling op jouw maat

Dit uitwisselingsprogramma van het ENCC wordt gesubsidieerd door Europa als ‘mobility-project’ voor 2010 en 2011 en stimuleert de uitwisseling van professionelen uit cultuurcentra en gemeenschapscentra.  In 2010 namen er een 20-tal deelnemers deel uit 12 verschillende landen. In 2011 zijn er een 25-tal plaatsen, waarvan een 2-tal voor Vlaanderen.

Via een voorbereidingsseminarie leer je alle deelnemers kennen en ga je op zoek naar een partner voor de uitwisseling. In overleg met het  ontvangende buitenlands cultuurcentrum stel je je programma samen. De periode kan variëren van 1 week tot 6 maanden. De gemiddelde duur is momenteel  7 à  14 dagen. Naargelang je interesses, maak je ook kennis met de regio van het cultuurcentrum, andere kunst- en cultuurorganisaties, het land, de cultuur,… kortom: the way of life and working. In het evaluatieseminarie komen alle deelnemers opnieuw samen om de ervaring te delen, het programma te evalueren en de contacten te versterken.

De timing voor 2011:

-          Voorbereidingsseminarie: eind maart 2011 in Pècs, Hongarije
-          Jouw uitwisseling: in de periode april tot september 2011
-          Evaluatieseminarie: september of oktober 2011, wellicht in Brussel

Alle informatie in een notendop (ook over de financiering) vind je in deze powerpoint in het Nederlands (pdf). Check www.encc-becc.eu voor alle info.

Indien je wenst deel te nemen aan het BECC-programma 2011, vul dan dit formulier in en bezorg het aan office@encc.eu  Geef ook een seintje aan het VVC-secretariaat:  evi.gillard@cultuurcentra.be  of 02 201 17 07.  Wacht niet te lang, de plaatsen zijn beperkt!

 ___________________________________________________________________________________________________

    Programma BECC in Brussel 13-15 april 2016