Projecten

supernovaWe zetten graag een aantal landelijke projecten waaraan cultuurcentra en gemeenschapscentra deelnemen in de picture. Deze projecten worden ondersteund, gestimuleerd en gecoördineerd door diverse organisaties en steunpunten (CultuurNetVlaanderen, Locus, MuziekcentrumVlaanderen, ...) 

Circuit X

Circuit X wil een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans geven om hun werk te tonen in cultuur- en gemeenschapscentra in heel Vlaanderen. Circuit X is een kwaliteitslabel, dat staat voor verrassende voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Er zijn heel wat podiumkunstenaars die hun werk zelden kunnen tonen buiten de grote steden, en dat is jammer. De ambitie van Circuit X is om een breed publiek in contact te brengen met het werk van deze makers. Circuit X is een initiatief van Het Theaterfestival, LOCUS (steunpunt lokaal cultuurbeleid) en VTi (steunpunt voor de podiumkunsten), ondersteund door minister van Cultuur Joke Schauvliege. Circuit X ontvangt verder ondersteuning van Gimv.

logo podium

Podium is een initiatief van de Vlaamse overheid en wil cultuurspreiding bevorderen via een selectiebank van programma’s van diverse gezelschappen en artiesten. Erkende organisatoren kunnen een aanvraag indienen voor een financiële tussenkomst bij het boeken van een programma uit het aanbod van Podium. Naast het stimuleren van organisatoren geeft podium ook (nieuwe) gezelschappen en artiesten een duwtje in de rug.
Heel wat cultuurcentra en gemeenschapscentra maken gebruik van dit aanbod.

Meer informatie over de voorwaarden om als artiest opgenomen te worden in het aanbod of over de voorwaarden om recht te hebben op een financiële tussenkomst vind je op www.aanbodpodium.be

SuperVlieg, een bruisende familiehappening vol kunsten en kunstjes, zoeft doorheen het Vlaamse land. In elk van de landingsplaatsen van SuperVlieg kan je met het hele gezin gedurende een dag of een weekend heerlijk smullen van een uitgebreid kinderkunstenbuffet!             

Surf naar www.supervlieg.be voor meer informatie   

 

Heel wat cultuurcentra en gemeenschapscentra functioneren als cultuurschakel in de relatie met de scholen voor het Dynamo3-programma van CANONCultuurcel. Voor cultuur in elke klas!
www.dynamo3.be  of www.canoncultuurcel.be

logo ringleiding

Toegankelijkheid cultuurcentra voor mensen met een auditieve beperking.
In 2009 kende het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen van de Vlaamse overheid aan 28 gemeenten met een cultuurcentrum een subsidie toe om hun zaal uit te rusten met een systeem voor personen met een auditieve handicap (ringleiding, infraroodsysteem en FM). Daarnaast investeerden enkel gemeenten zelf in dergelijke uitrusting.  Intro vzw zal meewerken aan de communicatie rond het aanbod dat ondersteund wordt voor personen met een auditieve handicap. Het pictogram zorgt alvast voor herkenbaarheid in de publicaties en infrastructuur.  www.intro-events.be

supernova

SUPERNOVA is een nieuw initiatief dat in navolging van het project "Gouden Vleugels" podiumkansen wil bieden aan musici uit Vlaanderen of Brussel die aan de slag gaan met klassieke muziek: ofwel in haar zuiverste vorm, ofwel grensoverschrijdend.

SUPERNOVA wil deze nieuwe generatie musici ondersteunen via een wedstrijd, twee toonmomenten, een concertreeks in Vlaanderen en Brussel, tegemoetkomingen via “Nieuw Talent” en ruime media-aandacht via Klara.  Surf naar www.supernovaclassic.be voor meer informatie.

SUPERNOVA is een samenwerking tussen CC Ter Dilft, CC Lokeren, CC Strombeek, CC Dilbeek - Westrand, Academiezaal Sint-Truiden, Festival van Vlaanderen Brussel, Klara, Muziekcentrum Vlaanderen en het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen / Nieuw Talent.