Telex

Start to book - datingdag voor podiumkunsten

Bij het begin van het nieuwe seizoen - en net vóór de agenda's voor het seizoen 2010-2011 zich beginnen te vullen - nodigen VTi en LOCUS podiumprogrammatoren, gezelschappen, artiesten en boekingskantoren uit voor wat vanaf heden een jaarlijkse afspraak zal worden: Start to Book, een ontmoetingsdag waarbij producenten en spreiders elkaar informeren over de plannen die op korte en langere termijn op stapel staan, en een inzicht geven in elkaars werk.

 

Meer lezen

Geschreven door Pede Leen op friday 10 september '10

Goedkope software cultuur- en gemeenschapscentra

Om software toegankelijker en goedkoper te maken voor cultuurcentra en gemeenschapscentra heeft LOCUS, het Vlaamse steunpunt voor lokaal cultuurbeleid, een overeenkomst afgesloten met Adobe.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op tuesday 6 july '10

VVC-reactie op het Cultuurforum

Naar aanleiding van het Cultuurforum van de minister van Cultuur, Joke Schauvliege, schreef de raad van bestuur van de VVC een eerste reactie.  

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op monday 5 july '10

Junitoer Locus

De jaarlijkse junitoer van LOCUS vindt plaats op 18 juni 2010 in Gent.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op monday 31 may '10

Dag Cultuureducatie Nederland

Op 10 juni vindt de dag van de Cultuureducatie plaats in Nederland.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op thursday 20 may '10

Maximumfactuur besproken in de commissie cultuur

Op donderdag 6 mei kreeg minister van cultuur, Joke Schauvliege, vragen over de gevolgen van de maximumfactuur in het basisonderwijs voor de cultuurparticipatie van kinderen en jongeren in de Commissie Cultuur van het Vlaams Parlement.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op friday 7 may '10

Windkracht Tieners - cultuur voor 12 tot 15 jaar

Gratis prikkelboekje van Magda (cultuureducatief netwerk Leuven & Vlaams-Brabant) om cultureel aan de slag te gaan met tieners van 12 tot 15 jaar

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op monday 3 may '10

Minister Smet ondervraagd over maximumfactuur in het basisonderwijs

Op woensdag 31 maart ondervroegen verschillende volksvertegenwoordigers de minister van onderijws, Pascal Smet, in de plenaire zitting van het Vlaams Parlement.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op friday 2 april '10

Beleidsnota Cultuur in Vlaams Parlement

Op woensdag 24 maart boog de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement zich over de beleidsnota cultuur. Eerder werd de beleidsnota al uitvoering besproken in de commissie cultuur. Enkele fracties dienden een ‘met reden omklede motie’ in om enkele accenten te leggen.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 31 march '10

Festival van de Amateurkunsten op 2 mei

Op 2 mei 2010 wordt Gent het decor van het Festival van de Amateurkunsten met maar liefst duizenden gepassioneerde amateurkunstenaars en liefhebbers in de hoofdrol. Dit evenement wordt een mooie afsluiter van de WAK, Week van de Amateurkunsten, die loopt van 23 april t.e.m. 2 mei.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 10 march '10