Telex

Verdient uw digitaal project een E-dinges Award?

Projecten die bijdragen tot het dichten van de digitale kloof worden beloond dit jaar. Heeft uw organisatie onlangs een origineel project opgezet om digitale vaardigheden aan te leren aan kansengroepen? Dan maakt u kans op een van de E-dinges Awards, die op 18 november 2010 voor het eerst worden uitgereikt in het Vlaams Parlement. Maak uw project dan nu kenbaar!

Meer lezen

Geschreven door Gillard Evi op monday 8 march '10

Over ouderen en cultuurparticipatie

Vanwege hun (doorgaans) toegenomen vrije tijd vormen ouderen een (leeftijds)groep die massaal aan cultuur kan deelnemen. Maar doen ze dat ook?  Het recente onderzoek van de Vakgroep Educatiewetenschappen van de VUB en de Hogeschool Gent formuleert enkele nieuwe bevindingen en uitdagingen.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op thursday 25 february '10

Tussen minister, markt en muze

Elk jaar reikt Poppunt de Popthesisprijs uit om onderzoek naar popmuziek en de popmuzieksector te stimuleren en te ontsluiten naar muzikanten, de muzieksector, overheden en onderzoekers. 

De Popthesisprijs wordt uitgereikt op dinsdag 9 maart tijdens een studiedag in de Ancienne Belgique: “Management in de popmuziek – tussen minister, markt en muze”

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op tuesday 16 february '10

Sociaalcultureel.be online

Het Agentschap Sociaal-cultureel Werk voor Jeugd en volwassenen lanceerde zopas haar nieuwe website.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op tuesday 16 february '10

Digitale revolutie in de non-profit sector?!

Nieuwe media creëren opportuniteiten, ook voor non-profit organisaties! Voor non-profit organisaties - vaak met een beperkt budget, maar met een duidelijke boodschap - biedt deze evolutie talrijke opportuniteiten. 

Excellence for non-profit organiseert op 22 februari het seminarie “digitale revolutie in de non-profit sector?!”

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op monday 8 february '10

Minister reikt cultuurprijzen uit

Tijdens een feestelijke uitreiking in De Kortrijkse Schouwburg maakte Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege op maandagavond 1 februari 2010 de laureaten bekend van de officiële CultuurPrijzen van de Vlaamse Gemeenschap voor 2009.

Meer lezen

Geschreven door Pede Leen op friday 5 february '10

Beleidsnota cultuur: minister beantwoordt vragen in de commissie cultuur

Op  7 en 14 januari werd de beleidsnota cultuur 2009-2014 besproken in de comissie cultuur van het Vlaams parlement. De volksvertegenwoordigers uit de diverse fracties  kregen de kans om hun meest  prangende vragen te stellen aan de minister van cultuur, Joke Schauvliege. Afgelopen donderdag gaf de minister uitgebreid antwoord.  We vatten enkele van de aandachtspunten samen.

Meer lezen

Geschreven door VVC op wednesday 20 january '10

Minister Schauvliege huldigt invoerder 350.000ste evenement in de UiTdatabank

De vernieuwde UiTdatabank verwerkt nu alle informatie die nodig is voor een geslaagde vrijetijdsbesteding.

Vorige week voerde Tina Van Bockstal van CC De Meent het 350.000ste evenement in de UiTdatabank in, die zopas volledig vernieuwd werd. Vlaams Minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege kwam mevrouw Van Bockstal vandaag persoonlijk in de bloemetjes zetten. Het is ook een symbolisch bedankje voor de meer dan 6.000 personen en organisaties die dagelijks hun activiteiten in deze databank inbrengen en samen zorgen voor een actueel overzicht van het volledige cultuur- en vrijetijdsaanbod in Vlaanderen.

Meer lezen

Geschreven door VVC op monday 11 january '10

Vlaamse Cultuurcentra verleggen hun grenzen - Voorstellingen toegankelijk voor personen met een auditieve handicap

Dit jaar kregen Vlaamse cultuurcentra subsidies om te investeren in systemen die voorstellingen toegankelijk maken voor personen met een auditieve handicap. Het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen en Intro vzw verspreidden een gezamenlijk persbericht over de toegankelijkheid van cultuurcentra voor mensen met een auditieve handicap.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op monday 14 december '09

18 januari 2010 - Dag van de Cultuureducatie

Op maandag 18 januari 2010 organiseren CANON Cultuurcel en het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media de “Dag van de Cultuureducatie”. Ook het STUK in Leuven en Cultuurnetwerk Nederland verlenen hun medewerking.

 

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 9 december '09