Telex

Repetitieruimtes vzw lanceert een nieuwe website

Vzw Repetitieruimtes presenteert op de site www.repetitieruimtes.be een overzicht van repetitieruimtes voor podiumkunstenaars en muzikanten. Op dit moment zijn er 184 verhuurders (zo’n 350 verschillende ruimtes) opgenomen in de adressengids.

Beschik je zelf, als persoon of organisatie, over een ruimte waar podiumkunstenaars of muzikanten in kunnen repeteren? Registreer je dan op de site als verhuurder !

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op monday 7 december '09

Oproep aan cultuur: Bloed geven doet leven !

Gedurende een heel jaar lang gaat Rode Kruis Vlaanderen maandelijks op zoek naar 4.000 nieuwe bloeddonoren want er is nood aan bloed! Elke maand behandelt het Rode Kruis een ander thema en richten we ons naar een andere doelgroep en dit telkens in samenwerking met een bepaalde mediafiguur.

De maand december staat volledig in het teken van FEEST & CULTUUR, met als ambassadeur Veerle Dobbelaere.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op tuesday 1 december '09

FOV becijfert sociaal-cultureel volwassenenwerk in Boekstaven

Onder de noemer ‘Boekstaven’ publiceert de FOV jaar na jaar gegevens over de staat van het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Dit jaar wordt de tweede editie van de publicatie voorgesteld. Het nieuwe boek, Boekstaven 2009, bevat slimmere cijfers, heeft meer aandacht voor het concrete werk van de organisaties en maakt opnieuw een grondige analyse van het beleid in het voorbije parlementair jaar (2008-2009). Boekstaven is daarmee uniek binnen het sociaal-cultureel volwassenenwerk.

Op 27 november presenteert FOV het boek en becommentarieert een panelgesprek de cijfers in het Vlaams Parlement.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 18 november '09

Beleidsnota cultuur 2009-2014

Op vrijdag 23 oktober keurde de Vlaamse regering de beleidsnota cultuur van minister Joke Schauvliege goed.  Alle beleidsnota's liggen nu bij het Vlaams parlement en zullen de komende weken samen met de begroting besproken worden.

 

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 28 october '09

Oproep Dag van de Cultuureducatie 2010

Op maandag 18 januari 2010 organiseren CANON Cultuurcel en – voor de eerste keer ook – het Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media, in samenwerking met het STUK in Leuven en Cultuurnetwerk Nederland, de jaarlijkse Dag van de Cultuureducatie. De voorbereidingen zijn volop aan de gang en men is daarbij nog op zoek naar praktijkvoorbeelden en projecten binnen het thema 'talentontwikkeling'. Geef een seintje voor 29 oktober als je een project, idee of suggesties hebt...

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op monday 19 october '09

CultuurNet organiseert '10 in 2010' op 12/11

Op 12 november trekt CultuurNet Vlaanderen naar Bronks voor ‘10 in 2010’, een themadag rond cultuurmarketing en publiekswerking voor de ‘millenniumgeneratie’.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 7 october '09

Dēmos organiseert date en Talking Head

Dēmos, het kenniscentrum voor participatie en democratie organiseert een date met Hugo Bongers en Filip De Rynck over hoe cultuur ingezet kan worden in een meer maatschappelijk gericht participatiebeleid. Eind oktober is het dan weer tijd voor Talking Head, een intercultureel debat met live show en muziek.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 7 october '09

Vlaams Parlement van start

Het Vlaams Parlement is vandaag gestart in plenaire zitting. Op de agenda stond de benoeming van de leden van de diverse commissies en de Septemberverklaring van de Vlaamse regering, door minister-president Kris Peeters.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op monday 28 september '09

Concertgebouw Brugge organiseert concertreeks jonge ensembles

Het Concertgebouw Brugge besteedt vanaf het seizoen 2009-2010 extra aandacht aan jong talent en nodigt muziekprogrammatoren uit om te komen luisteren naar een aantal jonge ensembles waarin zij gelooft.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 16 september '09

Welkom op de nieuwe website

Vandaag lanceert de VVC haar nieuwe website.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op friday 11 september '09