Telex

Nacht van het Verzet op woensdag 28 september in Brussel

Schrappen in de kunsten, sociaal werk naar de vrije markt, schrijnende verhalen uit de zorg, gemiste investeringen in het onderwijs… Mag het wat meer zijn, alstublieft? Samen met de cultuursector nodigen Hart boven Hard en ToutAutre Chose je uit op de Nacht van het Verzet!

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 26 september '16

Uitnodiging - ENCC meeting: Culture for shared, smart, innovative territories

VVC is lid van het ENCC (European Network of Cultural Centres) en nodigt je uit op één van de volgende bijeenkomsten van het ENCC in Polen van 27-28 oktober 2016

Bekijk hier het gedetailleerd programma van de tweedaagse.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 26 september '16

Help het VVC-team om collegagroepen leven in te blazen

VVC kreeg de voorbije maanden herhaaldelijk de vraag om collegagroepen te ondersteunen. We zijn enthousiast en zien de meerwaarde om kennis met elkaar te delen. Maar het VVC-team is klein. Bovendien werken we graag bottom-up om tot praktijkgerichte resultaten te komen. VVC wil dus vooral faciliteren en zo ruimte laten voor behoeften en initiatief van onderuit. Daarom doen we een warme open oproep naar 1 of 2 trekkers per collegagroep.

Meer lezen

Geschreven door Pede Leen op friday 10 june '16

Doe mee aan de bevraging over CC in cijfers

Vanuit het departement cultuur, jeugd, sport en media ontvingen we de vraag naar ervaringen met CCinCijfers. In de marge van het project lokale monitoring worden de monitoringinstrumenten Bios en CCinC onder de loep genomen. Om die reden wil VVC een beter zicht hebben op hoe CCinC wordt ervaren door de sector. Onderaan dit bericht vind je de link naar een korte bevraging over CCinC. Ook VVBAD lanceert een gelijkaardig initiatief om te polsen naar het gebruik van Bios bij de bibliotheken.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op thursday 2 june '16

Kandidaten gezocht voor de strategische adviesraad cultuur (SARC)

Vroeg je je al vaak af hoe het beleidsproces verloopt ‘achter de schermen’? En debateer je graag mee over dat beleid? Dan is deze oproep voor jou!

De Strategische Adviesraad (SARC) van het beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid is op zoek naar nieuwe vertegenwoordigers. Deze adviesraad wordt samengesteld uit vertegenwoordigers van het maatschappelijke middenveld op Vlaams niveau en uit onafhankelijke experts. De Algemene Raad bestaat uit 4 sectorraden: 1. Sociaal-cultureel Werk, 2. Kunsten en Erfgoed, 3. Sport en 4. Media. 

Vanuit deze raden kunnen de vertegenwoordigers adviezen uitbrengen over Vlaamse beleidsitems. Concreet wil het zeggen dat je via de SARC snel op de hoogte bent van welke thema’s op de Vlaamse beleidsagenda staan, je hierover in dialoog kan gaan met contacten uit het bredere culturele veld en je een adviserende stem hebt in het beleidsproces. Lees hier meer over de werking van de SARC.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 23 may '16

Verkoop theatermaterialen

GC Tervuren en CC Belgica verkopen theatermaterialen

Meer lezen

Geschreven door Leonie Lanssens op thursday 28 april '16

VVC zoekt coördinator

VVC zoekt een coördinator.
Solliciteren kan tot en met 22 mei 2016.

Meer lezen

Geschreven door Leonie Lanssens op monday 25 april '16

VVC neemt afscheid van Evi, werft aan en herverkiest Dirk Cornelis als voorzitter

We informeren u graag over een aantal vernieuwingen bij VVC !

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 20 april '16

VVC op Grote Parade - jij ook?

Beste collega’s

Wij zullen er zijn! Kom jij ook?

We verzamelen met de cultuursector vanaf 13.45 u in de Albert II-laan ter hoogte van de Rue de Cruisades. Zie plannetje. De Parade start om 14.00 u.

VVC deed ook een bijdrage aan de crowdfunding. Doe jij ook nog een duit in het zakje?

Met deze kleurrijke optocht door Brussel tonen we samen dat deze samenleving anders kan.

Tot ZON-dag!

Het VVC-team

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op thursday 17 march '16

Projecten Cultureel Akkoord Vl-Fr Gemeenschap bekend!

De eerste projectoproep voor het Cultureel Akkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Franse Gemeenschap is een eclatant succes geworden. Liefst 94 projectaanvragen werden ingediend. De aanvragen gingen onder de loep van het Samenwerkings-platform en op zijn advies beslisten de Ministers van Cultuur uit beide Gemeenschappen, Sven Gatz en Joëlle Milquet, om 22 projecten te ondersteunen binnen het vooropgestelde budget van 160.000 euro.

De geselecteerde projecten werden net bekend gemaakt: download en lees hier!

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 16 march '16