Telex

Werk mee aan het sociaal-artistiek project De Alzheimer Code

In het voorjaar 2017 organiseren de Alzheimer Liga Vlaanderen, het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Hellebosch vzw de tweede editie van ‘De Alzheimer Code’. Deze editie loopt van eind april tot eind juni 2017. Het startmoment kan gekoppeld worden aan Erfgoeddag (zondag 23 april 2017) dat als thema zorg heeft of aan de Week van de Amateurkunsten (eind april en begin mei 2017).

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op wednesday 9 march '16

Dag van de Dans, 23 april 2016

Tijdens de eerste editie van de Dag van de Dans op zaterdag 23 april 2016 is in heel Vlaanderen en Brussel hedendaagse dans te zien en te beleven. Dansers en choreografen van verschillend pluimage palmen de podia van meer dan vijftig kleine en grote cultuurhuizen in. Ook in de openlucht wordt gedanst. Er zijn voorstellingen, open repetities, filmvertoningen, workshops en dance battles voor jong en oud.

Op www.dagvandedans.be is het volledige programma te raadplegen. De voorbereidingen draaien op volle toeren. Het belooft een succesvolle eerste editie te worden, met meer dan 80 activiteiten op zo’n 50 locaties verspreid over heel Vlaanderen en Brussel.

 

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op tuesday 8 march '16

Stap mee in de Grote Parade op 20 maart

Op 20 maart 2016, vanaf 14u, toont een kleurrijke optocht door Brussel dat deze samenleving anders kan. 

Zoveel mensen en verenigingen brengen elke dag zoveel concrete alternatieven in de praktijk: van repair cafés tot mensen in de zorg, van jeugdwerkers tot energiecoöperaties, van wereldwinkeliers tot openbare diensten.

De Grote Parade toont een stroom van alternatieven voor een samenleving met een plus. Die ‘plus’ staat voor verbinding en meer-waarde boven winst, als alternatief voor het minnetjes-beleid van besparen en polariseren.

VVC stapt mee in De Grote Parade

Cultuurcentra en gemeenschapscentra maken ruimte voor verbeelding, cultuur, kunst en creativiteit. Voor ontmoeten, verbinden en dialoog. Ze bouwen elke dag mee aan een samenleving met een plus die duurzaam, verbeeldingsrijk en rechtvaardig is. 

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 2 march '16

LOCUS/Bibnet wordt Cultuurconnect ! Mis de projectoproep niet - deadline 1 maart

LOCUS vormt voortaan samen met Bibnet een nieuwe organisatie voor het lokaal cultuurbeleid: Cultuurconnect. Cultuurconnect staat ten dienste van bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra, en doet dit vanuit een digitaal perspectief. Wat dit betekent kan je hier beknopt lezen.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op tuesday 9 february '16

Film en theater toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking

Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat cultuur toegankelijker gemaakt wordt voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Zowel bij film als in het theater spelen we met partner-organisaties in op nieuwe ontwikkelingen, waar ook cultuurcentra en gemeenschapscentra mee aan de slag kunnen.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op tuesday 9 february '16

VVC team opnieuw compleet

Eind juni 2015 ging directeur Paul Sergier op pensioen. Tijdens de zomer zochten we een nieuwe collega en die werd gevonden! Sinds 19 oktober versterkt Leonie Lanssens het VVC-team. Samen met Evi Gillard en Leen Pede is zij er met veel goesting ingevlogen!

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 21 december '15

Ontmoetingsdag 23 oktober: verslag en speech minister online!

Exact een maand geleden brachten VVC en oKo (overleg kunstenorganisaties)  cc's, gc's, kunstenaars, gezelschappen, sociaal-artistieke en kunsteducatieve werkingen samen in CC Westrand, Dilbeek. We zorgden voor informatie over en duiding bij de laatste beleidsontwikkelingen. De 120 deelnemers gingen met elkaar de dialoog aan over hoe we verder timmeren aan nieuwe modellen voor cultuurspreiding en -participatie. Welke systeeminnovatie willen we en wat hebben we daarvoor nodig?

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op thursday 26 november '15

Gastvrije Gemeente: campagne en inspiratiedag 14 december

Half oktober lanceerde Vluchtelingenwerk Vlaanderen opnieuw de campagne “Gastvrije Gemeente”.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op friday 6 november '15

Onderteken de Open Klimaatbrief van de cultuursector

Dinsdag 3 november publiceerde Pulse Transitienetwerk Cultuur een Open Klimaatbrief aan de Belgische overheden. Bij publicatie ondertekenden al meer dan 300 organisaties de brief.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op friday 6 november '15

Subsidiereglement samenwerkingsprojecten Vlaamse-Franstalige gemeenschap - deadline 15 januari 2016

Op 26 oktober lanceerden de ministers van cultuur Gatz en Milquet een concrete projectoproep voor culturele organisaties uit beide gemeenschappen om, in partnership, culturele projecten of evenementen te realiseren. Dit kadert in het cultureel samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse en Franstalige gemeenschap.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op friday 6 november '15