Telex

Lokale Helden: deadline projecten 13 maart en StuBru aan boord!

Je leest het goed: Studio Brussel stapt aan boord van Lokale HeldenOp 30 april 2015 zal de zender live radio maken vanuit één Lokale Helden-locatie. Laat dat de laatste twijfel wegnemen om ook zelf een initiatief in te dienen, want Studio Brussel over de vloer, da's opkomst verzekerd en een geweldige promo. Wegens de erg uitgebreide interesse werd de deadline voor het indienen van projecten bovendien verschoven naar 13 maart 2015. Tegen die datum moet je programma dan wel rond zijn, want daarna start de communicatiecampagne om alle Lokale Helden-initiatieven in de kijker te zetten!

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 21 january '15

Pleidooi voor alternatief kader voor cultuurcentra

We publiceerden zopas het VVC-standpunt ten aanzien van de overheveling van de middelen van het decreet lokaal cultuurbeleid in het gemeentefonds zonder oormerking en het voorstel tot een alternatief kader.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 19 january '15

Fans genoten van Gabriel Rios dichtbij huis. Proficiat met de MIA!

Proficiat @G_RiosOfficial! en tnx voor fijne samenwerking met CC’s! fans genoten van ‘gold’ dichtbij huis #mias2014

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op friday 9 january '15

Solidariteit als antwoord op de besparingen in de culturele sector

Het ontmoetingsmoment van 7 oktober was van symbolisch belang voor de sector. We bevestigen onze solidariteit in deze moeilijke omstandigheden. Daarnaast vragen we aan het beleid om de toekomstige samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige culturele centra te erkennen en te honoreren.

Meer lezen

Geschreven door Paul Sergier op monday 13 october '14

Ik kies voor kunst gaat van start met geslaagde persconferentie!

Vandaag lanceerden de partners van de kunst- en cultuursector, in het bijzijn van o.a. Marie Vinck, Peter Van den Eede, Sara De Bosschere, Sofie Sente, Maud Vanhauwaert en Sarah Vangeel (Kaatje van Ketnet J)  de campagne “ik kies voor kunst” in kunstencentrum WIELS te Brussel. 

Surf nu naar www.ikkiesvoorkunst.be en breng zelf je stem uit voor kunst en cultuur. Marcel Vanthilt, Steven Van Herreweghe, Evi Hanssen, Helmut Lotti, Sofie Dumont, Dominique Leroy gingen je al voor!

Moedig  vervolgens je eigen publiek, netwerk en diverse contacten aan om hetzelfde te doen. Download het digitaal materiaal hier en gebruik in jouw communicatie naar publiek en contactpersonen: website, nieuwsbrieven, e-mail, etc…  

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op tuesday 22 april '14

De kunstenorganisaties en de cultuur- en gemeenschapscentra rouwen om het verlies van kunstverdediger Jan Hoet

Deze ochtend vernamen de belangenbehartigers van de kunsten en de cultuurcentra het overlijden van Jan Hoet.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op thursday 27 february '14

Iedereen politiek

Op donderdag 21 november rolt Socius - het steunpunt voor sociaal-cultureel volwassenenwerk - in het Antwerpse Elzenveld de rode loper uit voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Op die dag vindt immers de Trefdag 2013 plaats. Een dag vol verrassingen waarop je kan ontmoeten, netwerken, inspireren en geïnspireerd worden.

De Trefdag krijgt dit jaar de titel 'Iedereen politiek' mee en focust op de belangrijke rol die de sector opneemt bij het stimuleren van het maatschappelijk engagement en het geven van vorm en richting aan de samenleving.

 

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 21 october '13

Digitale canon sociaal-cultureel werk

Socius - steunpunt voor sociaal-cultureel volwassenenwerk - en de Vereniging canon sociaal werk lanceren een digitale canon over de geschiedenis van het sociaal-cultureel werk in Vlaanderen. De canon biedt studenten, professionals en beleidsmakers historische inzichten door hoogtepunten uit 250 jaar ontwikkeling in kaart te brengen.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 21 october '13

Een nieuwe raad van bestuur en voorzitter voor de VVC

De algemene vergadering van 27 maart 2013 heeft een nieuwe raad van bestuur aangeduid voor de komende drie jaar.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op thursday 25 april '13

Bruispartij in de Open University of Diversity van Koen Vanmechelen

KriZoom, het nieuw Limburgs expertisenetwerk voor cultuureducatie, ziet op 21 februari in Hasselt het levenslicht! Samen met Vitamine C wordt er voor die gelegenheid een spetterende bruis- en broedpartij georganiseerd. Koen Vanmechelen voorziet broedlampen, waaronder de babyborrel kan plaatsvinden.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op tuesday 22 january '13