Telex

Uitnodiging boekpresentatie 'Dwarsliggers. Verhalen uit de sociaal-artistieke praktijk' - donderdag 20 december in Kortrijk

Met veel enthousiasme stelt Demos vzw haar nieuwe publicatie ‘Dwarsliggers’ voor. In vier hoofdstukken en 16 praktijkverhalen typeert het boek de kracht van het sociaal-artistiek werk. ‘Dwarsliggers’ is geschreven voor studenten en docenten uit het kunstonderwijs en de humane wetenschappen en voor praktijkwerkers en beleidsmakers uit diverse sectoren. Het is een toegankelijk werk, perfect als eerste kennismaking met deze kunstenpraktijk.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 10 december '12

Etnisch-culturele diversiteit sterker te verankeren in de sector? Demos 3de Praktijktafel 'Broodnodig' - woensdag 12 december (Antwerpen)

Vorige zomer lanceerden 20 organisaties uit de brede kunst- en cultuursector de engagementsverklaring ‘Etnisch-culturele diversiteit’. Het doel is om etnisch-culturele diversiteit sterker te verankeren in de sector. Dit najaar organiseert Demos hierover een serie praktijktafels met concrete insteken. Leidraad is hun publicatie ‘Broodnodig. Interculturaliseren in kunst- en cultuurhuizen’ (2011, Demos vzw).

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 10 december '12

Broodnodig: werk- en broedplaatsen - vrijdag 21 september 2012 - 't Arsenaal Mechelen

Op 1 juni 2012 lanceerden 20 organisaties uit de brede cultuursector de engagementsverklaring ‘Etnisch-culturele diversiteit’. Het doel van de verklaring is om etnisch-culturele diversiteit sterker te verankeren in de sector. Dit najaar organiseert Demos hierover een serie van drie praktijktafels met concrete insteken. Leidraad is de publicatie ‘Broodnodig. Interculturaliseren in kunst- en cultuurhuizen’ (2011, Demos vzw).

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op tuesday 4 september '12

Expert Class Cultuurmanagement - start 19 november 2012

Deze Expert Class richt zich tot professionals in de cultuursector met een leidinggevende, coördinerende of zakelijke functie. De Expert Class is een realisatie van Brugge Business School (BBS) en is tot stand gekomen in nauw overleg met het culturele werkveld.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op friday 6 july '12

LOCUStoer: “Duurzaam lokaal cultuurbeleid”, Berchem, 22 juni

Welkom op het boeiend jaarlijkse netwerkmoment met lokale cultuurprofessionals. En met een stevig programma rond duurzaam lokaal cultuurbeleid.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op friday 8 june '12

Summer school 'Zakelijk leider in de culturele en creatieve sectoren' - 18-22 juni 2012

Summer school ‘Zakelijk leider in de culturele en creatieve sectoren’ - 18-22 juni 2012

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 14 may '12

Stepp vzw organiseert basiscursus assistent - podiumtechnicus

STEPP vzw lanceert dit jaar een volledig opgepoetste versie van de jaarlijkse STEP-cursus.

Meer lezen

Geschreven door Pede Leen op friday 4 may '12

Gemeentelijke profielschetsen

De Studiedienst van de Vlaamse Regering biedt in afspraak met het Agentschap Binnenlands Bestuur Gemeentelijke Profielschetsen aan.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op thursday 3 may '12

Nederlandse editie van de Dag van de Cultuureducatie 2012

De inschrijvingen voor de Nederlandse editie van de Dag van de Cultuureducatie 2012 zijn gestart!

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op thursday 26 april '12

Sociaal-artistiek festival ENTER van 16 tot 24 maart 2012 in Gent

Met de tweede editie van het festival ENTER pakt de sociaal-artistieke sector groots uit: 10 dagen, 15 theatervoorstellingen, 2 dansvoorstellingen, 5 concerten, 10 films, 13 tentoonstellingen, 3 performances, 1 parade en 5 debatten.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op friday 9 march '12