Telex

Dag van de Cultuureducatie 2012

De Dag van de Cultuureducatie vindt plaats op dinsdag 24 januari 2012 in deSingel te Antwerpen.

Meer lezen

Geschreven door Pede Leen op tuesday 6 december '11

Nieuw netwerk Vitamine C

Ben jij in de praktijk of beleidsmatig bezig met kinderen, jongeren, kunst en cultuur? Dan is het gloednieuwe netwerk Vitamine C iets voor jou.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op tuesday 22 november '11

Symposium Participatie 13 en 14/12

Op dinsdag 13 en woensdag 14 december 2011 organiseert DÄ“mos vzw opnieuw haar tweejaarlijks symposium L!NT, over participatie aan cultuur, jeugdwerk en sport. Dit jaar in de Budascoop van Kortrijk. 

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op friday 28 october '11

New Technologies for New Audiences 6 en 7/12

Op dinsdag 6 december en woensdag 7 december 2011 organiseert CultuurNet Vlaanderen in samenwerking met Audiences Europe Network het 2-daags internationaal congres ‘New Technologies for New Audiences’ in Vooruit in Gent.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op thursday 27 october '11

Taalboulevard op 27 oktober

Op 27 oktober 2011 lanceren het Huis van het Nederlands Brussel en vzw 'de Rand' Taalboulevard in het Vlaams Parlement. Met reportages en panelgesprekken illustreren we hoe je zelf aan de slag kan rond communicatie met, voor en door anderstaligen. Wie erbij wil zijn, kan zich inschrijven voor 21 oktober 2011.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op wednesday 12 october '11

Dynamodagen - cultuur in elke klas!

Met 6 dynamoDAGEN dompelt CANON Cultuurcel leerkrachten opnieuw onder in een inspirerend cultuurbad. We dagen ze uit platgetreden paden te verlaten en op zoek te gaan naar hoe goede samenwerking met bibliotheek, theater, cultuurcentrum, museum, erfgoedcel, … hun onderwijs verrijkt. We denken dat jij enthousiast samen met ons dit verhaal kan vertellen.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op tuesday 4 october '11

Kringloopexpo: zet een concrete stap naar duurzamere cultuur

Met het project Kringloopexpo krijgt tentoonstellingsmateriaal een tweede leven. De website kringloopexpo.be biedt een uitgebreide inventaris van materiaal dat u kan huren of kopen van aanbieders uit Vlaanderen en Brussel.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op tuesday 5 july '11

Nieuwe opleiding "Expert Class Management van Cultuurorganisaties" in Brugge

Deze Expert Class richt zich tot professionals in de cultuursector met een leidinggevende, coördinerende of zakelijke functie.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op tuesday 5 july '11

Verslag Dag van de Cultuureducatie online

Het verslag van de Dag van de Cultuureducatie 2011, ‘Het nieuwe IK. Groeien in Cultuur’ is nu beschikbaar op de website www.dagvandecultuureducatie.be  . U kan het ook hier (pdf) rechtstreeks downloaden.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op tuesday 3 may '11

Wie verdient prijs vrijwilligerswerk?

Voor de derde maal beloont de Vlaamse Gemeenschap in samenwerking met ‘de Verenigde Verenigingen’ vernieuwende en inspirerende vrijwilligerswerkingen van verenigingen en/of projecten. Tijdens dit ‘Europees Jaar voor het Vrijwilligerswerk’ maken we er een extra zwierige editie van!

 

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op friday 15 april '11