Telex

Conceptnota DKO 'Kunst Verandert'

"KUNST VERANDERT!" is de titel van de conceptnota over de hervorming van het deeltijds kunstonderwijs. Deze conceptnota van Vlaams minister van Onderwijs en Vorming Pascal Smet werd vrijdag 4 maart 2011 goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Via diverse infosessies wil de minister het werkveld informeren en om feedback vragen.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op thursday 7 april '11

SuperVlieg landt in 13 Vlaamse steden en gemeenten

SuperVlieg zorgt voor bruisende kinderkunstenfestivals in heel Vlaanderen voor iedereen vanaf 4 jaar.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op tuesday 8 march '11

Publieksbereik. Expertise uit en in het veld - 25 maart 2011

Het volledige programma vindt u op de website van LOCUS.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op monday 28 february '11

Management van culturele architectuurprojecten

Op maandag 7 maart 2011 vindt het jaarlijkse Colloquium van het prof. Robert Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement plaats, met als thema “Tussen droom & daad. Over het management van culturele architectuurprojecten”.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op friday 25 february '11

Nieuw vakblad voor de bibliotheek- en archiefsector

META, tijdschrift voor bibliotheek & archief is het nieuwe vakblad voor de informatieprofessional in Vlaanderen. META wil de bibliotheek-, archief- en documentatiesector opnieuw ontdekken, verborgen hoekjes en kantjes inbegrepen. Als vakblad voor de informatieprofessional bericht META in de eerste plaats over interessante ontwikkelingen en evoluties, zowel grote projecten als kleinere ontwikkelingen en prille initiatieven. Verschillende thema’s worden op een gevarieerde manier benaderd waardoor META niet alleen informeert maar ook inspireert.

Meer lezen

Geschreven door Pede Leen op thursday 3 february '11

Creative Resource Center voor kunst- en cultuureducatie

Gisteren verspreidde minister van Cultuur Joke Schauvliege een persbericht over de samenwerking met minister van Onderwijs, Pascal Smet, rond kunst- en cultuureducatie. Een voorbeeld van deze samenwerking is het Creative Resource Center voor kunst- en cultuureducatie dat huist in het ABC-huis in Brussel. Op 22 en 23 januari 2011 opent deze bibliotheek met een unieke, meertalige en brede collectie met materiaal over (kunst-)educatie in het algemeen, over integratie van kunst in de onderwijspraktijk, …

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 19 january '11

Beleidsbrief en begroting cultuur besproken in de commissie cultuur

Op donderdag 18 november legden de leden van de Commissie Cultuur van het Vlaams Parlement hun vragen en opmerkingen over de beleidsbrief cultuur en de begroting 2011 voor aan minister van Cultuur, Joke Schauvliege. De minister antwoordde uitgebreid in de vergadering van 25 november.

Meer lezen

Geschreven door VVC op friday 26 november '10

Non-profit reageert met betoging op 19 november

De non-profitsectoren reageren met een betoging op 19 november 2010 in Brussel voor nieuwe onderhandelingen omtrent VIA en tegen de besparingen die de tewerkstelling aantasten.

Meer lezen

Geschreven door Evi Gillard op wednesday 17 november '10

SuperVlieg landt in 22 steden en gemeenten

SuperVlieg landt in 22 Vlaamse steden en gemeenten
Kinderkunstenfestivals brachten vorig seizoen meer dan 24.000 ouders en kinderen op de been

SuperVlieg zorgt voor kinderkunstenfestivals in heel Vlaanderen voor iedereen vanaf 4 jaar. Toeters, trompetten en majoretten passeren langs de mooiste podiumproducties. SuperVlieg is theater, circus, muziek, dans en beeldende kunst om zelf mee te experimenteren of om zalig van te genieten voor volwassenen en kinderen samen. Het SuperVlieg seizoen 2010-2011 wordt op zondag 19 september op gang getrokken in Torhout, daarna zoeft SuperVlieg naar meer dan 21 andere steden en gemeenten.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op friday 17 september '10

Publicaties Brede School

Het Steunpunt Diversiteit & Leren ontwikkelde recent twee publicaties over Brede School.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 13 september '10