Telex

Kom naar één van de info- en ontmoetingsmomenten over kunst, cultuur en jeugdwerk met vluchtelingen

Verschillende centra zetten naar aanleiding van de vluchtelingenstroom in op het werken met en voor vluchtelingen. Misschien wil je die werking nog verdiepen en verder uitwerken? Of je wil wel inzetten op dit maatschappelijke actueel thema, maar weet niet goed hoe hieraan te beginnen?

KunstenpuntFARODe Ambrassade en Socius organiseren met steun van de Agentschappen Integratie en Inburgering en het Departement Cultuur, Jeugd en Media drie infomomenten over werken met vluchtelingen. De bijeenkomsten vinden plaats op 9 maart in Scoutshuis Antwerpen, op 16 maart in Vooruit Gent en op 20 maart in OPEK Leuven. Het programma is gelijkaardig op de drie locaties, maar kent per dag toch andere accenten. Klik op de stad voor het specifieke dagprogramma. Op die pagina’s kan je ook meteen inschrijven:

  • Antwerpen (inschrijven uiterlijk op 1/3)
  • Gent (inschrijven uiterlijk op 9/3)
  • Leuven (inschrijven uiterlijk op 13/3)

Tijdens het info- en ontmoetingsmoment Kunst, Cultuur en Jeugdwerk met vluchtelingen ontmoet je jeugdwerkers, kunstenaars, kunstprofessionals, erfgoedwerkers en sociaal-cultureel werkers uit de regio die ook met vragen zitten over het betrekken van vluchtelingen bij hun werking. 

Je krijgt er informatie die je helpt om activiteiten voor en met vluchtelingen op te starten en wordt geïnspireerd door getuigenissen en praktijken uit de cultuur- en jeugdsector.
Bovendien kom je in contact met organisaties die op het terrein in contact staan met vluchtelingen en kan je ideeën uit te wisselen of partnerschappen met hen smeden.

Wil je meer weten, neem contact op met:
sien.wollaert@ambrassade.be, katrijn.dhamers@faro.be of sofie@kunsten.be

Geschreven door Leen Pede op monday 13 february '17