Telex

Save the dates - najaar 2017

• 28 september: VVC dag in CC De Werf, Aalst

Begin september maken we het volledige programma bekend en kan je inschrijven.

• 15 juli - oktober: CultuurContentement

Vul de enquête in, zorg ervoor dat jouw bezoekers de enquête ook invullen en bouw zo mee aan sterke culturele toekomstplannen in jouw gemeente.

• September: Cultuurstart

Het is bijna zover: de start van het nieuwe cultuurseizoen komt er aan! VVC roept opnieuw een landelijke campagne in het leven. De laatste gesprekken met de webdesigner / grafisch vormgever zijn aan de gang om een uniek campagne beeld uit te werken. Van zodra alles klaar is, willen we alle cultuurcentra, gemeenschapscentra en andere cultuurhuizen en diens publiek uitnodigen, om het beleven van die start te delen via sociale media met de hashtag #cultuurstart2017. Alle foto’s en tweets met de #cultuurstart2017 worden automatisch opgehaald op de website www.cultuurstart.be. We hopen op een succesvolle, derde editie van #cultuurstart2017! Wordt vervolgd.

7 september: Initiatief oko, TF, Kunstenpunt en VVC

Op 7 september organiseren we in CC Strombeek met oKo, Kunstenpunt en Het Theaterfestival een moment waarbij de kunstensector en centra in gesprek gaan met elkaar over de spreiding van de kunsten. Een uitgebreide nieuwsflits volgt.

• 21 november: Collegagroep Communicatie

 

Initiatieven van partners

• 31 augustus - 10 september: Theaterfestival

Het TheaterFestival zet 10 dagen lang (do 31 aug - zo 10 sep) een grote spot op het mooiste wat ons theaterlandschap in Vlaanderen, Brussel en Nederland biedt. Het TheaterFestival vindt dit jaar plaats in Brussel in en rond festivalcentrum Kaaitheater, Kaaistudio’s, BRONKS, Beursschouwburg, KVS, De Vaartkapoen, CC Strombeek/Grimbergen en CC Westrand/Dilbeek.

• 14 september: Werkbezoek aan Bozar Electronic Arts Festival 2017 (Cultuurconnect)

Het multidisciplinaire BOZAR Electronic Arts Festival (14 tot 30.09) palmt voor de zesde keer het Paleis voor Schone Kunsten in. Het meerdaagse festival geeft een zo breed mogelijke kijk op alle elektronische kunsten, op de cutting edge tussen kunst en technologie. Wil je kennismaken met de werking van Bozar en netwerken met professionals, kunstenaars en internationale festivals? Houd dan 14 september vrij. Bekijk het programma en schrijf je in.

• 25-27 oktober: Artistic Processes and Cultural Participation-New Perspectives for Rural Development (ENCC)

Het ENCC (European Network of Cultural Centres) is een Europees netwerk van cultuurcentra waarbij meer dan 3000 cultuurcentra zijn aangesloten, verspreid over achttien landen. Sinds november 2015 tot in september 2018 komt in het kader van ‘Vital Village’ een thematische werkgroep samen rond de thema's “landelijk vs. stedelijk, schaalvergroting en verstedelijking, de rol van cultuur in landelijke gebieden”. In dit kader gaat van 25 tot 27 oktober het evenement ‘Artistic Processes and Cultural Participation-New Perspectives for Rural Development’ door in Hildesheim (Duitsland).
In een context van globalisering, verstedelijking en crisis, worden plattelandsgebieden in Europa geconfronteerd met specifieke en significante economische, demografische en sociale uitdagingen. Een gedetailleerd programma en meer informatie kan je hier terugvinden.

• 24 oktober: Netwerkdag cultuur- en gemeenschapscentra (CultuurConnect)

In het kader van de Digitale week (23 okt - 5 nov) organiseert CultuurConnect een Netwerkdag voor cultuur- en gemeenschapscentra.
Gun jezelf een energie boost en een portie aanstekelijke inspiratie: collega’s uit cultuur- en gemeenschapscentra delen hun ervaringen over de betekenis van technologie en digitalisering voor plek, podium, publiek en communicatie.

Benieuwd wat theater met (digitale) technologieën kan doen (en omgekeerd)? Joris Weijdom (onderzoeker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) neemt ons mee op een roadtrip langs “mixed realities” en nieuwe theatervormen. Met zijn recente studie is hij de ideale inleider om deze uitdagingen voor makers en programmatoren scherp te stellen. Een gedetailleerd programma volgt!

• 16 november: moment rond planningsystemen, Sociaal Fonds voor Podiumkunsten en Cultuurconnect

• 30 november: VAF Vertonersontbijt in CC de Factorij
Op 30 november gaat de derde editie van het VAF Vertonersontbijt door in het spiksplinternieuwe en impressionante CC de Factorij.

Een vertonersontbijt is een informatieve voormiddag voor bioscopen, distributeurs, festivals, cultuurcentra en andere filmorganisaties. Nieuw aanbod en nieuwe initiatieven staan centraal. Bij deze editie is er een speciale focus op jeugdfilm en filmeducatieprojecten. Het vertonersontbijt begint om 9u30 en bestaat uit tien korte presentaties. Achteraf (12u30) is er gelegenheid tot napraten en overleg bij een lichte lunch.

• De infosessies over het kennisportaal (Departement CJM)

Deze zomer organiseert het departement CJM infosessies over het kennisportaal, meer bepaald op donderdag 13 juli, dinsdag 25 juli, donderdag 17 augustus en dinsdag 29 augustus, telkens in de voormiddag. Deelname is gratis, maar inschrijven wel verplicht. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

• Infosessies Transitiereglement (Departement CJM)

Tijdens de volgende infosessies lichten het departement CJM het transitiereglement en de KIOSK-applicatie toe. Meer informatie volgt snel.

• Vlaams-Brabant: VAC Leuven - 22 augustus 2017Limburg: VAC Hasselt - 28 augustus 2017

• West-Vlaanderen: nog te bevestigen - 5 september 2017

• Antwerpen: De Nieuwe Vrede - 6 september 2017

• Oost-Vlaanderen: VAC Gent - 7 september 2017

 Graag tot op één van deze momenten!

Geschreven door Leen Pede op thursday 10 august '17