Telex

Cultuurdebat Hallo? Cultuur!

<p>De <strong>gemeenteraadsverkiezingen</strong> van 14 oktober 2018 waren voor VVC de aanleiding om cultuur hoog op de politieke agenda te plaatsen.</p> <p><strong>Hallo? Cultuur! </strong>Bent u er nog? Aan de vooravond van de <strong>Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 26 mei</strong> pikken we de draad weer op. We laten het thema van lokaal cultuurbeleid niet los! De uitholling van het decreet, de inkanteling van de niet-geoormerkte cultuursubsidies in het gemeentefonds en de hervorming van de culturele bovenbouw markeren een gewijzigde verhouding tussen het lokale cultuurbeleid en de Vlaamse overheid.</p> <p>VVC ziet genoeg voer voor discussie en brengt de politici op <strong>maandag 13 mei</strong> (opnieuw) samen aan de debat-tafel om het (boven)lokaal cultuurbeleid grondig onder de loep te nemen.</p> <p>Auteurs <strong>Bart Caron en Guy Redig </strong>stofferen het debat met een aantal inzichten uit hun recente publicatie <a href="https://cultuurcentra.us9.list-manage.com/track/click?u=9d4b14a042a33781a87cc70ea&amp;id=9758d654e7&amp;e=4d85dc3119" target="_blank">Vanop de Frontlijn</a>. Daarna leidt moderator Jan Hautekiet de discussie tussen de politici in goede banen en is er ruimte voor jullie vragen. Afsluiten doen we met een aantal slotbeschouwingen en een netwerkdrink. Een meer gedetailleerd programma volgt binnenkort!</p>

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op tuesday 16 april '19

VVC op nieuwe locatie

Het VVC-secretariaat kan je vanaf nu vinden in de Ravensteingalerij 28. Te bereiken via: 0479 94 10 78

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op friday 8 march '19

Vlamingen zijn heel tevreden over hun cultuurcentrum

De maatschappelijke relevantie en het grote belang van de cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaanderen wordt bevestigd door een nieuw grootschalig gebruikersonderzoek van VVC, Universiteit Antwerpen en Lokaal Marktonderzoek Vlaanderen.

Meer lezen

Geschreven door Peter D'Herde op thursday 6 december '18

Studiedag Gebruikersonderzoek

Universiteit Antwerpen, VVC en Lokaal Marktonderzoek Vlaanderen organiseren op maandag 3 december 2018 de denk- en discussienamiddag Klaar voor het publiek van morgen.

Meer lezen

Geschreven door Leonie Lanssens op tuesday 13 november '18

VVC-dag Kies voor Cultuur

Vier dagen na de gemeenteraadsverkiezingen en een half jaar voor de Vlaamse verkiezingen van mei 2019 nodigen we jullie graag uit voor onze VVC-dag op donderdag 18 oktober in De Schelp van het Vlaams Parlement.

Meer lezen

Geschreven door Leonie Lanssens op tuesday 25 september '18

Save the dates - najaar 2017

Hierbij kan je een overzicht terugvinden van save the dates voor het najaar 2017.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op thursday 10 august '17

Nieuwsbrief lokaal cultuurbeleid

Hier kan je de nieuwsbrief lokaal cultuurbeleid terugvinden.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op thursday 10 august '17

Vertonersontbijt op 29 maart in Cinema Zed

Op woensdag 29 maart 2017 nodigen het Vlaams Audiovisueel Fonds en Docville iedereen uit in de nieuwe zalen van Cinema ZED voor de tweede editie van het VAF Vertonersontbijt.

Het vertonersontbijt is een korte maar krachtige informatieve voormiddag voor bioscopen, distributeurs, festivals, cultuurcentra en andere filmorganisaties. Nieuw aanbod en nieuwe initiatieven staan tijdens deze informele ontmoeting centraal.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 6 march '17

Kom naar één van de info- en ontmoetingsmomenten over kunst, cultuur en jeugdwerk met vluchtelingen

KunstenpuntFARODe Ambrassade en Socius organiseren met steun van de Agentschappen Integratie en Inburgering en het Departement Cultuur, Jeugd en Media drie infomomenten over werken met vluchtelingen. De bijeenkomsten vinden plaats op 9 maart in Scoutshuis Antwerpen, op 16 maart in Vooruit Gent en op 20 maart in OPEK Leuven. Het programma is gelijkaardig op de drie locaties, maar kent per dag toch andere accenten. Klik op de stad voor het specifieke dagprogramma. Op die pagina’s kan je ook meteen inschrijven:

  • Antwerpen (inschrijven uiterlijk op 1/3)
  • Gent (inschrijven uiterlijk op 9/3)
  • Leuven (inschrijven uiterlijk op 13/3)
Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op monday 13 february '17

Week van de Vrijwilliger 2017 - Actieplan Vlaams Gecoördineerd Vrijwilligersbeleid - Aanpassing vrijwilligersvergoeding vanaf 2017

De vrijwilliger staat centraal.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op wednesday 14 december '16