Telex

VVC-dag Kies voor Cultuur

Vier dagen na de gemeenteraadsverkiezingen en een half jaar voor de Vlaamse verkiezingen van mei 2019 nodigen we jullie graag uit voor onze VVC-dag op donderdag 18 oktober in De Schelp van het Vlaams Parlement.

Meer lezen

Geschreven door Leonie Lanssens op dinsdag 25 september '18

Save the dates - najaar 2017

Hierbij kan je een overzicht terugvinden van save the dates voor het najaar 2017.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op donderdag 10 augustus '17

Nieuwsbrief lokaal cultuurbeleid

Hier kan je de nieuwsbrief lokaal cultuurbeleid terugvinden.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op donderdag 10 augustus '17

Vertonersontbijt op 29 maart in Cinema Zed

Op woensdag 29 maart 2017 nodigen het Vlaams Audiovisueel Fonds en Docville iedereen uit in de nieuwe zalen van Cinema ZED voor de tweede editie van het VAF Vertonersontbijt.

Het vertonersontbijt is een korte maar krachtige informatieve voormiddag voor bioscopen, distributeurs, festivals, cultuurcentra en andere filmorganisaties. Nieuw aanbod en nieuwe initiatieven staan tijdens deze informele ontmoeting centraal.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op maandag 6 maart '17

Kom naar één van de info- en ontmoetingsmomenten over kunst, cultuur en jeugdwerk met vluchtelingen

KunstenpuntFARODe Ambrassade en Socius organiseren met steun van de Agentschappen Integratie en Inburgering en het Departement Cultuur, Jeugd en Media drie infomomenten over werken met vluchtelingen. De bijeenkomsten vinden plaats op 9 maart in Scoutshuis Antwerpen, op 16 maart in Vooruit Gent en op 20 maart in OPEK Leuven. Het programma is gelijkaardig op de drie locaties, maar kent per dag toch andere accenten. Klik op de stad voor het specifieke dagprogramma. Op die pagina’s kan je ook meteen inschrijven:

  • Antwerpen (inschrijven uiterlijk op 1/3)
  • Gent (inschrijven uiterlijk op 9/3)
  • Leuven (inschrijven uiterlijk op 13/3)
Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op maandag 13 februari '17

Week van de Vrijwilliger 2017 - Actieplan Vlaams Gecoördineerd Vrijwilligersbeleid - Aanpassing vrijwilligersvergoeding vanaf 2017

De vrijwilliger staat centraal.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op woensdag 14 december '16

Nacht van het Verzet op woensdag 28 september in Brussel

Schrappen in de kunsten, sociaal werk naar de vrije markt, schrijnende verhalen uit de zorg, gemiste investeringen in het onderwijs… Mag het wat meer zijn, alstublieft? Samen met de cultuursector nodigen Hart boven Hard en ToutAutre Chose je uit op de Nacht van het Verzet!

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op maandag 26 september '16

Uitnodiging - ENCC meeting: Culture for shared, smart, innovative territories

VVC is lid van het ENCC (European Network of Cultural Centres) en nodigt je uit op één van de volgende bijeenkomsten van het ENCC in Polen van 27-28 oktober 2016

Bekijk hier het gedetailleerd programma van de tweedaagse.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op maandag 26 september '16

Help het VVC-team om collegagroepen leven in te blazen

VVC kreeg de voorbije maanden herhaaldelijk de vraag om collegagroepen te ondersteunen. We zijn enthousiast en zien de meerwaarde om kennis met elkaar te delen. Maar het VVC-team is klein. Bovendien werken we graag bottom-up om tot praktijkgerichte resultaten te komen. VVC wil dus vooral faciliteren en zo ruimte laten voor behoeften en initiatief van onderuit. Daarom doen we een warme open oproep naar 1 of 2 trekkers per collegagroep.

Meer lezen

Geschreven door Pede Leen op vrijdag 10 juni '16

Doe mee aan de bevraging over CC in cijfers

Vanuit het departement cultuur, jeugd, sport en media ontvingen we de vraag naar ervaringen met CCinCijfers. In de marge van het project lokale monitoring worden de monitoringinstrumenten Bios en CCinC onder de loep genomen. Om die reden wil VVC een beter zicht hebben op hoe CCinC wordt ervaren door de sector. Onderaan dit bericht vind je de link naar een korte bevraging over CCinC. Ook VVBAD lanceert een gelijkaardig initiatief om te polsen naar het gebruik van Bios bij de bibliotheken.

Meer lezen

Geschreven door Leen Pede op donderdag 2 juni '16