Regelgeving en beleid

Gemeenteraadsverkiezingen oktober 2018

De VVC is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie en antwoorden die het zelf geeft of die het krijgt van expert-partners op wie het een beroep doet. De VVC kan echter niet garanderen dat de informatie en antwoorden altijd foutloos, volledig en actueel zijn. Daarom kunnen aan de informatie op de website en aan eventueel advies - per e-mail - geen rechten worden ontleend.

De VVC aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie en antwoorden, noch voor schade die het gevolg is van problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via het internet, zoals storingen of onderbrekingen van of fouten of vertraging in het verstrekken van informatie of diensten door de VVC of door u aan de VVC via de website of elektronische weg.

Debat VVSG: Overleeft cultuur de volgende legislatuur?

Op 21 november organiseerde VVSG in CC De Werf (Aalst) een debat: Overleeft cultuur de volgende legislatuur? Dat was de uitdagende insteek waarvoor zo’n 120 cultuurprofessionals en lokale beleidsmakers samen kwamen. Onze VVC-reporter was ter plekke en maakte verslag van deze boeiende avond. Lees het VVC-verslag.

Het debat bestond uit twee luiken. Een eerste luik zoomde in op het lokaal cultuurbeleid en een tweede op het bovenlokaal niveau. Ter inleiding van het tweede luik bracht co-voorzitter Wim Meert van VVC een statement. Je leest het hier.

Project Hallo?Cultuur!

Op deze website kan je alle info terugvinden over het project Hallo? Cultuur!

Met de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 in het vizier werd in mei 2017 een workshop georganiseerd o.l.v. IdeaConsult. Tijdens dit moment werd onderzocht op welke wijze de VVC haar leden best kan ondersteunen nu Vlaanderen het lokale cultuurbeleid enkel nog opvolgt.

Uitkomst van de workshop: VVC werkt een stimulerend en ondersteunend traject uit voor de CC’s en GC’s. Concreet betekent dit dat we instrumenten zullen ontwikkelen waarmee je zelf, lokaal, aan de slag kan gaan en die toelaten om jouw centrum in de kijker te zetten.

Hier vind je alle info over diverse wetgeving en beleid, met extra duiding.
Zoek via het alfabetisch register of gebruik de zoekfunctie.