Regelgeving en beleid

Gemeenteraadsverkiezingen oktober 2018

Debat VVSG: Overleeft cultuur de volgende legislatuur?

Op 21 november organiseerde VVSG in CC De Werf (Aalst) een debat: Overleeft cultuur de volgende legislatuur? Dat was de uitdagende insteek waarvoor zo’n 120 cultuurprofessionals en lokale beleidsmakers samen kwamen. Onze VVC-reporter was ter plekke en maakte verslag van deze boeiende avond. Lees het VVC-verslag.

Het debat bestond uit twee luiken. Een eerste luik zoomde in op het lokaal cultuurbeleid en een tweede op het bovenlokaal niveau. Ter inleiding van het tweede luik bracht co-voorzitter Wim Meert van VVC een statement. Je leest het hier.

Project GRVK

Met de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 in het vizier werd in mei 2017 een workshop georganiseerd o.l.v. IdeaConsult. Tijdens dit moment werd onderzocht op welke wijze VVC haar leden best kan ondersteunen nu Vlaanderen het lokale cultuurbeleid enkel nog opvolgt.

Uitkomst van de workshop: VVC werkt een stimulerend en ondersteunend traject uit voor de CC’s en GC’s. Concreet betekent dit dat we instrumenten zullen ontwikkelen waarmee je zelf, lokaal, aan de slag kan gaan en die toelaten om jouw centrum in de kijker te zetten. Op de RVB van VVC van 14 juni werd een “go” gegeven voor het uitwerken van dit traject.

Binnenkort volgt meer informatie.

Hier vind je alle info over diverse wetgeving en beleid, met extra duiding.
Zoek via het alfabetisch register of gebruik de zoekfunctie.