Regelgeving en beleid

Veiligheid

De VVC is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie en antwoorden die het zelf geeft of die het krijgt van expert-partners op wie het een beroep doet. De VVC kan echter niet garanderen dat de informatie en antwoorden altijd foutloos, volledig en actueel zijn. Daarom kunnen aan de informatie op de website en aan eventueel advies - per e-mail - geen rechten worden ontleend.

De VVC aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie en antwoorden, noch voor schade die het gevolg is van problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via het internet, zoals storingen of onderbrekingen van of fouten of vertraging in het verstrekken van informatie of diensten door de VVC of door u aan de VVC via de website of elektronische weg.

Veiligheid en preventie is een belangrijk aspect voor instellingen als cultuurcentra en gemeenschapscentra. Dagelijks gaan er heel wat technici aan de slag voor de opbouw van een podium en komen er honderden bezoekers over de vloer. Dat houdt verantwoordelijkheid in en vraagt praktische organisatie en voorzieningsmaatregelen om mogelijke risico’s in te beperken.

Links

ARAB-richtlijnen: http://www.werk.belgie.be/moduleDefault.aspx?id=1964
Hinder en risico’s: http://www.lne.be/themas/hinder-en-risicos

Hier vind je alle info over diverse wetgeving en beleid, met extra duiding.
Zoek via het alfabetisch register of gebruik de zoekfunctie.