Vraag van de week

Bestaat er zoiets als ‘slow culture’ in onze huizen? Processen en projecten die niet altijd zichtbaar zijn maar wel cruciaal in onze zoektocht naar vernieuwing en een hedendaagse identiteit. We vroegen ons af of cc’s en gc’s ruimte (kunnen) maken voor experiment, een andere aanpak, … Dingen die soms in de schaduw gebeuren maar wel een dynamiek geven aan ons huis en de werking. De ‘fast culture' in onze huizen vertaalt zich makkelijk in cijfers: jaarlijks x aantal voorstellingen, gemiddeld x aantal bezoekers, vaste budgetregels, enz … Maar de ‘slow culture’ is minstens even belangrijk, alleen moeilijker te benoemen. Daarom willen we die graag meer zichtbaar maken. Zoom in op projecten en processen – groot of klein - waar je (stiekem) trots op bent en die inspelen op nieuwe tendensen. Tendensen die zich ook voordoen op organisatorisch, thematisch, lokaal en regionaal vlak, denk maar aan clustering van verschillende beleidsdomeinen, transversale samenwerking, duurzaamheid, digitalisering, superdiversiteit,…

Om voeling te krijgen met hoe al deze nieuwe dynamieken bij jullie leven, lanceren we de komende weken “De vraag van de week”. Elke maandag ontvang je een nieuwsflits met een link naar De vraag van de week. Het handelt over 1 specifiek thema.

Je mag er zo spontaan en persoonlijk op reageren als je zelf wil. Misschien vind je het complete onzin of word je er net diep filosofisch van? Laat het ons weten! 

We geven jullie graag de ruimte om te antwoorden op deze vragen, want misschien wil je ze eerst wel in team bespreken. Het is echter niet nodig om 1 antwoord per centrum te geven. Meedere personen van eenzelfde centrum mogen individueel de vragen beantwoorden. De deadline voor alle antwoorden is dinsdag 08/03. 

18/01/2016 - VRAAG 1: SLOW CULTURE Ga naar de vragenlijst (4 vragen) 
25/01/2016 - VRAAG 2:  
DUURZAAMHEID
   Ga naar de vragenlijst (5 vragen)
01/02/2016 - VRAAG 3: SUPERDIVERSITEIT   Ga naar de vragenlijst (4 vragen)
08/02/2016 - VRAAG 4: SAMENWERKEN Ga naar de vragenlijst (9 vragen)
15/02/2016 - VRAAG 5: OPEN SPACE  Ga naar de vragenlijst (3 vragen)